15.11.2021

Vuokranantaja ja asuntosijoittaja – näin nostat tuottoa

Jos haluat nostaa asuntosi arvoa tai periä korkeampaa vuokraa, ei sinun välttämättä tarvitse remontoida koko asuntoa ja laittaa rahaa kalliiseen urakkaan. Usein vuokran korottaminen onnistuu pelkällä pintaremontilla. Asunto näyttää siistimmältä ja uudemmalta, mikä vaikuttaa huomattavasti asunnon arvoon. Ensivaikutelma on tärkeä!

Pintaremontti mielletään monesti kalliiksi projektiksi, mutta itseasiassa se on halvempaa kuin luulisi. Asunnon sisäpintojen maalaaminen on kustannustehokkain tapa remontoida, mikä on erittäin tärkeää, kun tavoitteena on asunnon arvon nostaminen. Maalaat vain asuntosi seinät sekä uudistat ne ja pienellä vaivannäöllä asuntosi arvo nouseekin tuhansilla euroilla.

Vuokran korottaminen seinien maalauksella

Seinien maalauksella on välitön vaikutus asunnon ulkonäköön ja vuokralaisten viihtyvyyteen. Näin ollen vuokran kohottaminen ei tule olemaan ongelma. Vaikka et kohottaisikaan vuokraa, on asunnon kunnossa pitäminen ja päivittäminen nykyaikaiseksi omistajan vastuu. Hyvä vuokranantaja arvostaa vuokralaistaan ja hyvät välit vuokralaiseen varmistavat, ettei vuokrauksen aikana synny suurempia ongelmia. Kun maalaat asunnon seinät, osoitat olevasi reilu vuokranantaja, joka todella välittää asunnosta ja sen asukkaista.

Miten sitten pelkkä maalaus tai pintaremontti voivat vaikuttaa näin paljon? Kuvittele itse olevasi vuokralainen. Vuokraisitko mieluummin kodin, jossa on modernin näköiset hiljattain maalatut seinät vai halvemman, mutta myös kulahtaneen näköisen asunnon?

Tosiasia on, että seinien maalaus helpottaa asunnon vuokrausta. Mahdollinen vuokralainen kiinnittää huomiota seinien siisteyteen jo vuokrailmoituksen kuvissa ja päättää todennäköisemmin varata näytön.

Onko asunnon maalaus ajankohtainen? Selvitä asunnon maalauksen hinta laskurillamme! 

Älä tingi pintaremontissa!

Kun lähdet tekemään pintaremonttia asuntoon, älä tingi hinnasta työnjäljen kustannuksella. Tein itse ja säästin voi sopia omaan kotiisi, jos et niin välitä ulkonäöstä. Mutta ei asuntoon, jolla haluat tienata.

Amatöörimäisyys on helppoa havaita maalausjäljestä. Pienet epätasaisuudet, pensselinjäljet ja muut amatöörien mokat tekevät seinien maalaamisesta merkityksettömän urakan. Ammattimainen työnjälki on tärkeää. Ja sitä paitsi, miksi näkisit vaivaa maalaten itse, kun ammattilaisen palkkaaminen on nykyään niin helppoa.

Ammattimaisen jäljen lisäksi pidä huoli, että käytettyjen materiaalien laatu on kohdillaan. Et voi olettaa saavasi upean näköistä ja arvoltaan kalliimman oloista asuntoa, jos valitset halvat materiaalit. Tee työ yhdellä kertaa kunnolla niin säästät rahaa pidemmällä aikavälillä. Amatöörimäinen maalaus ja huonot materiaalit vain tarkoittavat, että jälki näyttää siltä kuin olisi ollut parempi jättää tekemättä.

Eli pintaremontti päästää sinut helpolla ja yllättävän halvalla oikein tehtynä. Kun mielessä on asunnon arvon nostaminen tai vuokran korottaminen, aloita arvioimalla, riittäisikö pelkkä seinien maalaaminen.

Nosta vuokratuottoa ja asunnon arvoa, ota sisämaalaus Sorcolorilta!

Sorcolor toteuttaa sisämaalaukset ammattitaidolla sekä seinä-, katto- että lattiapinnoille. Maalaustyöt toteutamme kiinteällä hinnalla – reippaasti, joustavasti ja toiveidesi mukaisesti.

Takaamme että meidän ammattilaisen tekemä maalipinta miellyttää silmää ja kestää pitkään. 

Säästät aikaa ja hermojasi. Pyydä tarjous sisämaalauksesta Sorcolorilta. 

Kotimainen Sorcolor Oy toteuttaa sisämaalauksia SatakunnassaVarsinais-SuomessaPirkanmaallaUudellamaallaKanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä. Sorcolorilla on vuosittain satoja maalausprojekteja ja olemme Suomen johtavia maalauksen ammattilaisia.