KAMPANJA: Hyödynnä Sorcolorin rahoitustarjous Lue lisää

KAMPANJA: Sorcolorin rahoitustarjous Lue lisää

Sorcolor – työturvallisuuden edelläkävijä maalausalalla 

Työturvallisuus ei aiheena ole kaikista mielenkiintoisin, mutta sitäkin tärkeämpi. Sorcolorilla kaikki pohjautuu turvalliseen työskentelyyni. Olemmekin maalausalalla selkeä edelläkävijä työturvallisuuden saralla. 

Kun työturvallisuudesta huolehditaan hyvin, on se myös asiakkaan etu. Työmaalla turvallisesti toimiminen tarkoittaa myös asiakkaan omaisuudesta huolehtimista. Kun työntekijä tietää miten nostimia, telineitä ja muita työvälineitä käytetään turvallisesti voi myös asiakas olla huoleti koko urakan ajan. 

Perehdytys ja koulutus

Kaikki lähtee tietysti maalareiden järjestelmällisestä perehdytyksestä ja koulutuksesta. Perehdytys koostuu kahdesta vaiheesta. Ensimmäiseksi maalarit perehtyvät etänä työturvallisuuteen koulutusmateriaalin kautta. Tämän jälkeen maalarit pääsevät yhdessä työnjohtajien kanssa aloittamaan käytännön harjoittelun. 

Turvalliset työtavat lähtevät toimintatapojen omaksumisesta, johon perehdytyksessä ja työssä panostetaan. Maalari tai muu työntekijä ei tee koskaan sellaisia töitä, joihin häntä ei ole koulutettu. Työt jaetaan aina vaikeustason mukaan, jolloin kukaan ei tee työtehtäviä, joihin ei ole koulutusta ja kokemusta. 

Tunnistamme kohteen vaatimustason ja maalareidemme osaamistason, jolloin maalauskohteessa on aina turvallista ja tehokasta työskennellä. 

Telineturvallisuus

Maalaustyömailla suurimmassa osassa kohteissa käytetään telineitä. Korkeiden telineiden pystyttäminen ja siirtäminen vaatii osaamista. Tähänkin asiaan jokainen maalari koulutetaan ensin teorian pohjalta, sen jälkeen koulutusta jatketaan käytännön harjoittelulla työnjohtajien kanssa. Olemme kehittäneet ja parantaneet käytettävien telineiden turvallisuutta paljon viimeisien vuosien aikana. Näin voimme varmistaa, että jokainen työntekijämme voi työskennellä turvallisesti työssään joka päivä. 

Työn suunnittelu takaa turvallisen työskentelyn

Koska ammattimaalareita ei riitä kaikkien suomalaisten taloja maalaamaan, tarvitaan organisaatio, joka huolehtii laadun säilymisestä. Miten tämä on sitten mahdollista? 

Meillä Sorcolorilla on tärkeä periaate: maalari saa keskittyä VAIN maalaamiseen. Tämä voi kuulostaa ilmiselvältä periaatteelta, mutta suurimmassa osassa maalausyrityksiä niin ei ole. 

Meillä työmaat suunnitellaan etukäteen, ei vasta maalausvaiheessa. Suunnittelu alkaa jo myyjän toimesta ja vastaavat työnjohtajat ja työnjohtajat jatkavat suunnittelua. Tämä toimintatapa varmistaa, että maalari voi keskittyä maalaamiseen, eikä uudessa kohteessa tarvitse itse ja yksin pähkäillä, mitä työmaalla tulisi tehdä ja miten. Tämä parantaa ennen kaikkea työturvallisuutta, mutta toki myös työn laatua ja työn valmistumisnopeutta. 

Turvallisuuskulttuuri ja sen arvo asiakkaalle

Meille tärkeintä on ihmiset. Painotamme maalareille, että oma turvallisuus on aina tärkeintä ja sen jälkeen tulee vasta kaikki muu. Turvallisesti hoidettu työmaa tuo huolettomuutta asiakkaalle ja vapauttaa stressiä maalausurakasta. Tämä takaa myös laadukkaamman työn jäljen. Lisäksi voit asiakkaana olla varma siitä, että maksat työstä vastuulliselle toimijalle. 

Sorcolor on aloittanut toiminnan Sorosen veljesten kesätyöstä ja siitä on kasvanut yli 600 työntekijän suuri organisaatio. Tämän yli 10 vuoden matkan aikana myös työturvallisuutta on kehitetty koko ajan. Virheitä on sattunut matkan varrella, mutta ennen kaikkea niistä on opittu. Pyrimme kehitettyjen prosessiemme avulla siihen, että maalari voi maalata taloja turvallisesti ja asiakkaat saavat maalauksen laadukkaasti, mutta työ tehdään kuitenkin tehokkaasti. 

Valitsemalla Sorcolorin maalauskumppaniksi varmistat, että pihallasi toimii vastuullinen toimija – ja ennen kaikkea iloinen maalari! 

Lataa maksuton opas!

Täytä yhteystietosi niin saat oppaan heti käyttöösi. Oppaan avulla saat:

  • kattavat suositukset ja vinkit, miten voit itse huoltaa talon ulkoverhousta
  • selkeän listan ja ohjeet, jonka avulla tarkistat ulkoverhouksesi kunnon vuosittain
  • tietoa talon maalauksesta

Tilaa maksuton kartoituskäynti alueesi edustajalta!

Selvitämme rakennuksesi tarpeet ja annamme sinulle yksityiskohtaisen katsauksen maalaustyön tarpeellisuudesta, parhaista toteutusvaihtoehdoista ja kustannuksista.

Maksuton kartoituskäynti

Lähettämällä viestin hyväksyt tietosuojakäytäntömme