Seinän maalaus ja homepesu

Puutalon maalaus

Puutalon julkisivun maalipinnat alkavat vuosien saatossa kulua, hilseillä, haalistua ja haurastua. Ulkoverhouksen maalaus on syytä tehdä ajallaan ennen maalin hilseilyä.

Pyydä tarjous

Maalipinnan tehtävä on suojella puutalon ulkoverhousta koko sen elinkaaren ajan. Sääolosuhteet, kuten sade, aurinko ja ilmassa leijuvat epäpuhtaudet, vaikuttavat maalipintaan. Jos maalipinta päästetään hilseilemään, seurauksena voi olla vaurioituminen, mikä voi johtaa ulkoverhouksen heikentymiseen vuosikymmenten aikana. Siksi puutalon maalaus tulisi tehdä oikeaan aikaan, ennen kuin maali alkaa hilseillä.

Oikeanlaiset pohjatyöt

Pohjamaalatuille puupinnoille ei tarvitse tehdä varsinaisia esikäsittelyitä, vaan maalaus kahteen kertaan riittää. Aiemmin maalatuille pinnoille tehdään tarvittaessa homepesu tai vähintään irtonaisen lian ja roskien harjaus. Jos maali on ehtinyt hilseilemään, vanha maali poistetaan kaapimalla ja puupaljaat pinnat pohjamaalataan.

Pintamaalaus

Oikean maalin valinta pintamaaliksi on yksi merkittävimpiä asioita onnistuneen lopputuloksen kannalta. Loput onnistumisesta ratkaistaan itse maalaustyössä. Paras sää maalaukselle on puolipoutainen, mutta esimerkiksi helteellä maalaaminen ei ole ongelma, kun maalaustyö suunnitellaan järkevästi. Sateella voidaan maalata räystäsalusia ja katoksia, ja näin vesisadekaan ei haittaa lopputuloksen onnistumista. Rajattoman hyvän maalipinnan takaamiseksi maalikalvon tulee olla oikean paksuinen ja oikeanlaisella työjärjestyksellä maalauksesta saadaan yhtenäinen.

pekka suomi jälkeen1
Paljonko talon maalaus maksaa?
Täältä löydät karkean hinnaston ja esimerkkejä toteutuneista hinnoista.
Katso hinnat täältä

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä arkipäivän sisällä

 • Pudota tiedostot tähän tai
  Max. tiedoston koko: 128 MB.
   Voit halutessasi liittää tähän kuvia tai muuta sisältöä kohteesta.

  Arvostelut

  4,27

  927 arvostelua

  5 tähteä 255
  4 tähteä 460
  3 tähteä 159
  2 tähteä 36
  1 tähti 26

  Arvosteluiden osa-alueet

  Asioinnin mukavuus
  4.35
  Tiedottaminen
  4.14
  Työnjälki
  4.32
  Aikataulu
  4.29
  Keskiarvo
  4.27
  Sorcolor

  Yhteistyö toimi hienosti, pojilla hienot tekstit paidoissa, voitaisiin käyttää kylällä käydessä. Kaksi paitaa kokoa L kiitos.

  Pirkanmaa, Seinä
  Sorcolor

  Aikataulu ja info mitä tapahtuu/ missä järjestyksessä.

  Varsinais-Suomi, Seinä
  Sorcolor

  Reipas asiakaspalvelu

  Uusimaa, Seinä

  Useita tekijöitä vaikuttaa puutalon maalauksen hintaan. Näihin kuuluvat muun muassa talon koko, maalattavien pintojen määrä, pintojen kunto, maalattavien kerrosten lukumäärä, valittavan maalityypin laatu ja hinta sekä työhön käytettävän ajan määrä.

  Puu­talon huol­to­maa­laus on tärkeää sen suojelemiseksi ja ulkoverhouksen kestävyyden pidentämiseksi. Maalin halkeilu, hilseily, haalistuminen ja homepilkut ovat merkkejä huoltomaalauksen tarpeesta. Puuverhouksen kunto kannattaa tarkistaa vuosittain ja huoltomaalaus tehdä ajoissa. Maalin valinta on tärkeää, ja öljymaalin päälle voi maalata akrylaattimaalilla. Pohjatyöt, kuten pintojen puhdistaminen ja vanhan maalin poistaminen, ovat huoltomaalauksen tärkein vaihe. Maalaus tehdään pohjamaalauksen jälkeen, ja tarvittaessa tehdään kaksi maalauskertaa. Huoltomaalausten välissä seinät kannattaa pitää puhtaana. Ammattilaisen palkkaaminen säästää aikaa ja vaivaa, mutta itse maalaaminen voi säästää rahaa.

  Uuden talon maalaus on ratkaiseva vaihe talonrakennusprojektissa. Ensimaalaus antaa talolle suojan ja tekee siitä kodin. Puu-ulkoverhouksen maalaus on tärkeää heti talon valmistumisen jälkeen sillä maalaus suojaa puuta vaurioilta ja laholtamiselta. 

  Maalauksen toteutuksessa on huomioitava pohjatöiden tekeminen oikein ja valita oikeanlaiset maalit sekä käyttää asianmukaista maalaustekniikkaa.

  Puutalon maalaus ruiskulla voi olla tehokas ja nopea tapa maalata suuret pinnat. Ruiskumaalaus voi tuottaa tasaisen maalipinnan ja mahdollistaa tehokkaan työskentelyn. Tämä menetelmä voi olla hyödyllinen erityisesti suurten puutalojen maalauksessa, mutta sen käyttö edellyttää taitoa ja kokemusta ruiskumaalauksesta.

  Rajattoman hyvä maalausliike

  Olemme Suomessa toimiva maalausalan perheyritys. Pääpalveluitamme ovat sisämaalaukset, talon maalaukset, lattian maalaukset ja tiilikaton pinnoitukset sekä yksityisille, yrityksille että asunto-osakeyhtiöille. Maalausliikkeemme palvelee maalausurakoiden parissa ainakin seuraavilla paikkakunnilla:

  Uusimaa:

  Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti.

  Satakunta:

  Rauma, Pori, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen, Säkylä, Ulvila.

  Varsinais-Suomi:

  Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Oripää, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa.

  Pirkanmaa:

  Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Lempäälä, Valkeakoski, Akaa, Vesilahti, Hämeenkyrö, Kangasala, Sastamala, Ikaalinen, Orivesi ja Urjala.

  Kanta-Häme:

  Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä.

  Päijät-Häme:

  Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki, Sysmä.

  Keski-Suomi:

  Äänekoski, Hankasalmi, Jämsä, Joutsa, Jyväskylä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari

  Pohjois-Savo:

  Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto ja Vieremä

  Pohjanmaa:

  Kaskinen, Korsnäs,Kristiinankaupunki, Kruunupyy, Laihia, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersören, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa, Vöyri

  Keski-Pohjanmaa:

  Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli

  Etelä-Pohjanmaa:

  Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Vimpeli, Ähtäri

  Pohjois-Pohjanmaa:

  Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska

  Kymenlaakso:

  Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti

  Etelä-Savo:

  Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna, Sulkava

  Lappi:

  Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki, Ylitornio

  Suomen kartta
  Vaikuttiko hyvältä? Miksi et siis pyytäisi tarjousta?
  Pyydä tarjous