Talon ulkomaalaus

Talon maalaus

Talon ulkomaalaus on ajankohtaista korjata viimeistään silloin, kun julkisivun ja muiden ulkoseinien maalipinnat alkavat ajan kanssa kulua, hilseillä, haalistua ja haurastua. Silloin on aika tehdä talon huoltomaalaus.

Pyydä tarjous

Talon ulkoseinien huolto- ja homepesu

Maalatut ulkoseinät voidaan huoltopestä tai homepestä. Huoltopesussa seinät puhdistetaan harjaamalla eikä seinää tarvitse enää huoltomaalata. Homepesu taas tehdään ennen talon maalausta. Homepesu tappaa seinissä kasvavat itiöstöt.

Maalipinnan puhdistus

Julkisivun hilseilevä tai muilla tavoin vaurioitunut maali vahingoittaa uutta maalipintaa, ja siksi vanha maali on poistettava mekaanisesti ennen huoltomaalausta. Jos puhdistustyötä ei tehdä huolella, uusi maalikerros rapisee pois vanhan mukana.

Maalipinnan hilseilyä voidaan välttää oikeanlaisilla maalaustavoilla. Maalia ei saa ohentaa liikaa, eikä maalikerros saa olla liian paksu. Lisäksi on huolehdittava siitä, ettei maali pääsee kovettumaan liikaa. Maalattava pinta on myös käsiteltävä oikein alusta lähtien.

Paljaat puupinnat pohja- ja pintamaalataan

Puisille ulkoseinille ei riitä yksi maalauskerta, vaan paljaat puupinnat tarvitsevat pohjamaalin ennen pintamaalausta. Puuseinä pohjamaalataan vesiohenteisella maalilla. Pohjamaalina voidaan käyttää myös pintamaalia.

Puuseinät pintamaalataan pensselillä tai ruiskulla. Maalin kiinnittyminen on kemiallinen prosessi, jossa maalista haihtuva liuotin saa värin kiinnittymään seinään. Mekaanisella työstöllä ei olekaan vaikutusta maalin kiinnittymiseen.

Rapatun julkisivun maalaus

Rapatut ulkoseinät homepestään harjaamalla aina ennen huoltomaalausta. Seinäpinnat on huuhdeltava homepesun jälkeen huolellisesti, ja lisäksi seinät voidaan tarvittaessa korjausrapata. Pohjamaalin alle levitetään Primer-pohjuste. Lopuksi seinät pintamaalataan ruiskulla tai telalla.

Hinnasto

Paljonko talon maalaus maksaa?

Omakotitalot ovat keskenään hyvin eri näköisiä ja eri kokoisia, jonka takia talon maalauksen hinta määräytyy usean tekijän perusteella.

Haluamme olla hinnoittelussamme avoimia ja päädyimme siihen, että näytämme nettisivuilla ns. perinteisen rintamamiestalon maalaushinnat. Alla olevat hinnat pätevät 1,5 kerroksiseen rintamamiestaloon, jonka ympärillä on tilaa touhuta telineiden kanssa. Maalauksen tarpeeseen on herätty ajoissa ja edellinen maalikerros ei ole vielä lähtenyt hilseilemään. Homepilkkua on jonkin verran ja talo käsitellään homepesuaineella ennen maalausta. Sävy pysyy samana, joten yhden kerran maalaus riittää.

Näitä rintamamiestaloja on eri kokoisia ja se on huomioitu hintaesimerkeissä. Normaalikokoisessa rintamamiestalossa (lattiapinta-ala 150m2) maalattavaa pinta-alaa on yleensä noin 200m2 (ml. räystäät yms).

Alta löytyy vielä muutamia esimerkkejä toteutuneista hinnoista. Esimerkkien pinta-alat ovat maalattavaa pinta-alaa, johon sisältyy myös räystäät. 

100m2 3600€
150m2 4800€
200m2 6000€
250m2 7250€
300m2 8500€
350m2 9700€

Esimerkkihintoja

nimeton-suunn 3 nimeton-suunn 4
Hirsimökin maalaus kahteen kertaan 7500€ 200m2
kriikku ennen kriikku jälkeen
Julkisivun maalaus 13900€ 450m2
hyriäinen ennen hyriäinen jälkeen
Julkisivun maalaus kahteen kertaan 13900€ 300m2
naapila ennen naapila jälkeen
Julkisivun maalaus kahteen kertaan 5200€ 130m2
Loiske ennen loiske jälkeen
Julkisivun maalaus ja terassien käsittelyt 18000€
tuderman ennen tuderman jälkeen
Julkisivun maalaus kahteen kertaan 15000€ 350m2
IMG_5951 IMG_5955
Hirsitalon maalaus 9600€ 170m2
Ruonanakatu3_DJI_0011-2 Ruonanakatu3_DJI_0037
Julkisivun maalaus kahteen kertaan 8778€ 213m2

Pyydä tarjous talon maalauksesta

Olemme yhteydessä arkipäivän sisällä
 • Pudota tiedostot tähän tai
  Max. file size: 128 MB.
   Voit halutessasi liittää tähän kuvia tai muuta sisältöä kohteesta.

  Arvostelut

  4,27

  927 arvostelua

  5 tähteä 255
  4 tähteä 460
  3 tähteä 159
  2 tähteä 36
  1 tähti 26

  Arvosteluiden osa-alueet

  Asioinnin mukavuus
  4.35
  Tiedottaminen
  4.14
  Työnjälki
  4.32
  Aikataulu
  4.29
  Keskiarvo
  4.27
  Sorcolor

  Reippaat ja ystävälliset maalarit tekivät hyvää työtä odotettua nopeammassa ajassa. Kiitos paljon 😃

  Uusimaa, Seinä
  Sorcolor

  Työnjälki siistiä, hymyssäsuin tehtiin töitä, ystävällisiä. Ehdoton 10 pistettä maalareille. KIITOS HYVÄSTÄ TYÖSTÄ.

  Satakunta, Seinä
  Sorcolor

  Aivan loistava työpari Erkka ja Sikku, ripeää työtä ja huolellinen ja viimeistelty työnjälki!

  Varsinais-Suomi, Seinä

  Rajattoman hyvä maalausliike

  Olemme Etelä-Suomessa toimiva maalausalan perheyritys. Pääpalveluitamme ovat sisämaalaukset, talon maalaukset, lattian maalaukset ja tiilikaton pinnoitukset sekä yksityisille, yrityksille että asunto-osakeyhtiöille. Maalausliikkeemme palvelee maalausurakoiden parissa ainakin seuraavilla paikkakunnilla:

  Uusimaa:

  Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti.

  Satakunta:

  Rauma, Pori, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen, Säkylä, Ulvila.

  Varsinais-Suomi:

  Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Oripää, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa.

  Pirkanmaa:

  Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Lempäälä, Valkeakoski, Akaa, Vesilahti, Hämeenkyrö, Kangasala, Sastamala, Ikaalinen, Orivesi ja Urjala.

  Kanta-Häme:

  Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä.

  Päijät-Häme:

  Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki, Sysmä.

  Keski-Suomi:

  Äänekoski, Hankasalmi, Jämsä, Joutsa, Jyväskylä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari

  Pohjois-Savo:

  Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto ja Vieremä

  Suomen kartta
  Vaikuttiko hyvältä? Miksi et pyytäisi siis tarjousta?
  Pyydä tarjous

  Usein kysyttyä

  Talon ulkomaalauksen hinta vaihtelee yhtä laajasti kuin on erilaisia talojakin. Tällä sivulla on esimerkkihintoja tyypillisen 1,5 kerroksisen rintamamiestalon ulkomaalaushinnoista. Hintaan vaikuttaa myös:
  • nykyisen maalipinnan kunto
  • talon ympäristö telineiden sijoittelun osalta
  • maalauskertojen määrä
  • sekä monet muut yksilölliset seikat
  Kannattaa kuitenkin pyytää tarjous. Se ei sido sinua mihinkään!

  Talon maalauksen kestosta ei voi antaa mitään yleispätevää ohjetta joka pätisi kaikkiin taloihin. Kun keskustelet Sorcolorin kanssa talosin maalauksesta, niin saat arvion maalauksen kestosta.

  Olemme maalanneet satoja taloja ja meillä on hyvä käsitys monenlaisten puu- ja kivitalojen maalauksista, pesuista, käsittelyistä ja niihin liittyvistä töistä.

  Mutta kuten kaikki tietävät, Suomen kesä voi yllättää maalausporukan eikä sateella voi maalata.

  Olemme koonneet viisi tärkeätä ohjetta talon ulkomaalauksesta.
  Talon voi maalata myös syksyllä. Syksyllä maalatessa on huomioitava ilmankosteus ja lämpötila. Maalinvalmistaja Teknoksen mukaan suhteellisen ilmankosteuden on oltava mielellään alle 80% ja lämpötila yli 5 astetta.
  Kyllä. Takuu on ulkoverhouksen maalauksissa, sisämaalauksessa ja peltikaton maalauksessa kaksi (2) vuotta. Tiilikaton pinnoituksille myönnämme viiden (5) vuoden takuun.   Kahden vuoden takuu ei koske maalauskohteita, joiden huoltomaalausväli on alle kaksi vuotta, esimerkiksi terassin öljyäminen.