Talon ulkomaalaus

Talon maalaus

Talon ulkomaalaus on ajankohtaista korjata viimeistään silloin, kun julkisivun ja muiden ulkoseinien maalipinnat alkavat ajan kanssa kulua, hilseillä, haalistua ja haurastua. Silloin on aika tehdä talon huoltomaalaus.

Pyydä tarjous

Oliko talosi maalausprojekti yksi niistä asioista, joka jäi toteuttamatta viime kesänä?

Miksi kantaisit siitä taakkaa itse, kun voit antaa sen meidän huoleksemme? Sorcolorin ammattitaitoiset maalarit luovat silmiä hivelevän lopputuloksen, joka nostaa talosi arvon aivan uudelle tasolle. Kuvittele, kuinka uusi kirkas maalipinta ja raikas ilme tekevät talostasi naapuruston katseenkääntäjän.

Ennen kuin ryhdymme taiteilemaan kotisi ulkonäön kanssa, saat ILMAISEN talon seinien kuntoraportin. Ammattilaisemme tarkastavat huolellisesti ulkoverhouksen kunnon ja esittävät sinulle selkeät toimenpidesuositukset. Se ei sido sinua vielä mihinkään kanssamme.

Miksi useammat talon omistajat valitsevat meidät?

10 vuotta ja 10 000 maalattua kohdetta kertovat varmasti osaltaan siitä, että Sorcolor osaa maalata. Asiakastyytyväisyyskeskiarvo oli vuonna 2022 lähes täydellinen: 4,5/5

Älä odottele säästösyistä – vitkastelu tulee kalliiksi. Hilseilevä maalipinta on kallis korjata ja jättää arpia seinään. Aurinko vaurioittaa puupintoja, lyhentäen huoltomaalausväliä. Toimi ajoissa ja varaa itsellesi ILMAINEN seinien kuntoraportti.

Hinnasto

Paljonko talon maalaus maksaa?

Omakotitalot ovat keskenään hyvin eri näköisiä ja eri kokoisia, jonka takia talon maalauksen hinta määräytyy usean tekijän perusteella.

Haluamme olla hinnoittelussamme avoimia ja päädyimme siihen, että näytämme nettisivuilla ns. perinteisen rintamamiestalon maalaushinnat. Alla olevat hinnat pätevät 1,5 kerroksiseen rintamamiestaloon, jonka ympärillä on tilaa touhuta telineiden kanssa. Maalauksen tarpeeseen on herätty ajoissa ja edellinen maalikerros ei ole vielä lähtenyt hilseilemään. Homepilkkua on jonkin verran ja talo käsitellään homepesuaineella ennen maalausta. Sävy pysyy samana, joten yhden kerran maalaus riittää.

Näitä rintamamiestaloja on eri kokoisia ja se on huomioitu hintaesimerkeissä. Normaalikokoisessa rintamamiestalossa (lattiapinta-ala 150m2) maalattavaa pinta-alaa on yleensä noin 200m2 (ml. räystäät yms).

Alta löytyy vielä muutamia esimerkkejä toteutuneista hinnoista. Esimerkkien pinta-alat ovat maalattavaa pinta-alaa, johon sisältyy myös räystäät. 

100m2 3600€
150m2 4800€
200m2 6000€
250m2 7250€
300m2 8500€
350m2 9700€

Esimerkkihintoja

nimeton-suunn 3 nimeton-suunn 4
Hirsimökin maalaus kahteen kertaan 7500€ 200m2
kriikku ennen kriikku jälkeen
Julkisivun maalaus 13900€ 450m2
hyriäinen ennen hyriäinen jälkeen
Julkisivun maalaus kahteen kertaan 13900€ 300m2
naapila ennen naapila jälkeen
Julkisivun maalaus kahteen kertaan 5200€ 130m2
Loiske ennen loiske jälkeen
Julkisivun maalaus ja terassien käsittelyt 18000€
tuderman ennen tuderman jälkeen
Julkisivun maalaus kahteen kertaan 15000€ 350m2
IMG_5951 IMG_5955
Hirsitalon maalaus 9600€ 170m2
Ruonanakatu3_DJI_0011-2 Ruonanakatu3_DJI_0037
Julkisivun maalaus kahteen kertaan 8778€ 213m2

Pyydä tarjous talon maalauksesta

Olemme yhteydessä arkipäivän sisällä

 • Pudota tiedostot tähän tai
  Max. tiedoston koko: 128 MB.
   Voit halutessasi liittää tähän kuvia tai muuta sisältöä kohteesta.

  Näin sujuu maalausurakka Sorcolorin kanssa

  1. Ensimmäisellä kartoituskäynnillämme tarkistamme maalattavan kohteen pinta-alan, määrittelemme tarvittavan työ- ja tarvikemäärän. Saat tarjouksen ulkomaalauksesta jo samalla kartoituskäynnillä. Meiltä ostaminen on kuitenkin vapaaehtoista. Vaikka pidämme maalaamisesta ja kaupanteosta, emme painosta sinua kaupantekoon.

  2. Sovittuna ajankohtana maalarimme saapuvat työmaalle tarvittavine tarvikkeineen. Ennen maalaustyön aloittamista pystytämme maalaustelineet ja suojaamme terassit ja ympäristön.

  3. Teemme perusteelliset pohjatyöt, kuten pintojen puhdistamisen, tarvittaessa lahonneiden puuosien vaihtamisen, hilseilevän maalin poistamisen, homeen pesemisen ja kaikkien tarvittavien puupintojen pohjamaalauksen.

  4. Aloittamme varsinaisen maalaustyön. Riippuen kohteesta, teemme maalauksen yhteen tai kahteen kertaan. Maalaamme aina käsin, mutta suurien pintojen maalauksessa saatamme käyttää apuna telaa tai maaliruiskua.

  5. Kun maalaustyö on valmis, siivoamme työmaan huolellisesti ja poistamme jätteet pihaltasi. Maalarit poistuvat työmaalta vasta kuin kaikki sovitut asiat on hoidettu.

  6. Käymme kanssasi läpi maalauksen jäljen ja teemme lopputarkastuksen. Saat työn jälkeen itsellesi lopputarkastuspöytäkirjan. Talon uusi maalipintasi kestää nyt seuraavalle vuosikymmenelle.

  Arvostelut

  4,27

  927 arvostelua

  5 tähteä 255
  4 tähteä 460
  3 tähteä 159
  2 tähteä 36
  1 tähti 26

  Arvosteluiden osa-alueet

  Asioinnin mukavuus
  4.35
  Tiedottaminen
  4.14
  Työnjälki
  4.32
  Aikataulu
  4.29
  Keskiarvo
  4.27
  Sorcolor

  Jessika ja Joanna tekivät tunnollisesti laadukasta työtä! Oli ilo saada heidät meille maalausurakkaan! Matias vielä jatkaa kattourakkaa samalla luotettavan laadukkaalla työllä!

  Uusimaa, Seinä
  Sorcolor

  Aikataulu suunnilleen piti ja tiedotus projektin etenemisestä ja viivästyksistä sujuivat hyvin. Myös lopun pienet puutteet tulivat hyvin korjatuksi.

  Uusimaa, Seinä
  Sorcolor

  Palvelu, sujuvuus, osin laatu erinomaista, osassa teki harjoittelija, joka ei onnistunut niin hyvin

  Pirkanmaa, Seinä

  Talon ulkoseinien huolto- ja homepesu

  Maalatut ulkoseinät voidaan huoltopestä tai homepestä. Huoltopesussa seinät puhdistetaan harjaamalla eikä seinää tarvitse enää huoltomaalata. Homepesu taas tehdään ennen talon maalausta. Homepesu tappaa seinissä kasvavat itiöstöt.

  Maalipinnan puhdistus

  Julkisivun hilseilevä tai muilla tavoin vaurioitunut maali vahingoittaa uutta maalipintaa, ja siksi vanha maali on poistettava mekaanisesti ennen huoltomaalausta. Jos puhdistustyötä ei tehdä huolella, uusi maalikerros rapisee pois vanhan mukana.

  Maalipinnan hilseilyä voidaan välttää oikeanlaisilla maalaustavoilla. Maalia ei saa ohentaa liikaa, eikä maalikerros saa olla liian paksu. Lisäksi on huolehdittava siitä, ettei maali pääsee kovettumaan liikaa. Maalattava pinta on myös käsiteltävä oikein alusta lähtien.

  Paljaat puupinnat pohja- ja pintamaalataan

  Puisille ulkoseinille ei riitä yksi maalauskerta, vaan paljaat puupinnat tarvitsevat pohjamaalin ennen pintamaalausta. Puuseinä pohjamaalataan vesiohenteisella maalilla. Pohjamaalina voidaan käyttää myös pintamaalia.

  Puuseinät pintamaalataan pensselillä tai ruiskulla. Maalin kiinnittyminen on kemiallinen prosessi, jossa maalista haihtuva liuotin saa värin kiinnittymään seinään. Mekaanisella työstöllä ei olekaan vaikutusta maalin kiinnittymiseen.

  Rapatun julkisivun maalaus

  Rapatut ulkoseinät homepestään harjaamalla aina ennen huoltomaalausta. Seinäpinnat on huuhdeltava homepesun jälkeen huolellisesti, ja lisäksi seinät voidaan tarvittaessa korjausrapata. Pohjamaalin alle levitetään Primer-pohjuste. Lopuksi seinät pintamaalataan ruiskulla tai telalla.

  Nykypäivän suosituimmat maalityypit talon maalaamisessa

  Talon maalaamisessa käytettävät suosituimmat maalityypit voidaan jakaa yleensä kahteen kategoriaan: vesiohenteisiin maaleihin ja öljypohjaisiin maaleihin. Vesiohenteiset maalit ovat yleisempi ja suositumpi vaihtoehtoja nykypäivänä. Öljypohjaiset maalit ovat perinteisempi vaihtoehto, jotka tarjoavat hyvän kestävyyden ja kiillon, mutta niiden käyttö voi olla hankalampaa ja ne voivat vaatia pidemmän kuivumisajan.

  Vesiohenteiset maalit:

  • Kuivuvat yleensä nopeammin kuin öljypohjaiset maalit. Tämä mahdollistaa nopeamman maalausprosessin ja lyhyemmän odotusajan ennen esimerkiksi toisen maalikerroksen levittämistä.
  • Vähemmän hajusteita ja haihtuvia yhdisteitä ilmakehään verrattuna öljypohjaisiin maaleihin. Tämä tekee niistä miellyttävämpiä käyttää, erityisesti sisätiloissa, ja vähentää ympäristöön päätyvien kemikaalien määrää.
  • Maalatut pinnat ovat helposti puhdistettavissa vedellä. Tämä säästää aikaa ja vaivaa maalatun pinnan ylläpidossa.
  • Vesiohenteiset maalit ovat yleensä ympäristöystävällisempiä kuin öljypohjaiset maalit. Ne sisältävät vähemmän haitallisia aineita ja ovat vähemmän haitallisia sekä käyttäjälle että ympäristölle. Tämä tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon ympäristötietoisille talon omistajalle.
  • Soveltuvat hyvin eri materiaaleille, kuten puulle, betonille ja metallille. Tämä tekee niistä monipuolisen vaihtoehdon erilaisten pintamateriaalien maalaamiseen ja mahdollistaa niiden käytön erilaisissa maalausprojekteissa.

  Öljypohjaiset maalit:

  • Tarjoavat yleensä hyvän kestävyyden maalatulle pinnalle. Ne muodostavat kestävän suojakerroksen, joka kestää hyvin sään, kosteuden ja kulutuksen aiheuttamia rasituksia.
  • Antavat usein syvän ja kiiltävän pinnan. Tämä voi luoda ylellisen ja houkuttelevan ulkonäön maalatulle kohteelle.
  • Maalit tarttuvat hyvin puupintoihin. Ne imeytyvät puuhun ja muodostavat vahvan sidoksen, mikä tekee niistä varteenotettavan vaihtoehdon puutalojen maalaamiseen.
  • Vapauttavat enemmän hajusteita ja haihtuvia yhdisteitä kuin vesiohenteiset maalit.
  • Vaativat pidemmän kuivumisajan kuin vesiohenteiset maalit. Tämä tarkoittaa, että maalattu pinta voi olla kosketuskelvoton pidempään ennen kuin se on täysin kuivunut ja kestävä.

  Perinteiset maalarit saattavat vielä pitää kiinni öljymaaleistaan, mutta vesiohenteisista maaleista on tullut jo niin hyviä, että ne päihittävät öljymaalit kaikilla osa-alueilla: maalattavuudessa, tasaisessa levittymisessä, kestävyydessä ja puhdistettavuudessa.

  Useimmissa tapauksissa on selvää, että voittaja on vesiohenteinen maali. Ja jos ympäristöystävällisyys on tärkeää sinulle, harkitse vesiohenteisten maalien valintaa.

  Rajattoman hyvä maalausliike

  Olemme Suomessa toimiva maalausalan perheyritys. Pääpalveluitamme ovat sisämaalaukset, talon maalaukset, lattian maalaukset ja tiilikaton pinnoitukset sekä yksityisille, yrityksille että asunto-osakeyhtiöille. Maalausliikkeemme palvelee maalausurakoiden parissa ainakin seuraavilla paikkakunnilla:

  Uusimaa:

  Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti.

  Satakunta:

  Rauma, Pori, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen, Säkylä, Ulvila.

  Varsinais-Suomi:

  Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Oripää, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa.

  Pirkanmaa:

  Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Lempäälä, Valkeakoski, Akaa, Vesilahti, Hämeenkyrö, Kangasala, Sastamala, Ikaalinen, Orivesi ja Urjala.

  Kanta-Häme:

  Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä.

  Päijät-Häme:

  Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki, Sysmä.

  Keski-Suomi:

  Äänekoski, Hankasalmi, Jämsä, Joutsa, Jyväskylä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari

  Pohjois-Savo:

  Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto ja Vieremä

  Pohjanmaa:

  Kaskinen, Korsnäs,Kristiinankaupunki, Kruunupyy, Laihia, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersören, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa, Vöyri

  Keski-Pohjanmaa:

  Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli

  Etelä-Pohjanmaa:

  Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Vimpeli, Ähtäri

  Pohjois-Pohjanmaa:

  Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska

  Kymenlaakso:

  Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti

  Etelä-Savo:

  Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna, Sulkava

  Lappi:

  Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki, Ylitornio

  Suomen kartta
  Vaikuttiko hyvältä? Miksi et pyytäisi siis tarjousta?
  Pyydä tarjous

  Usein kysyttyä

  Talon ulkomaalauksen hinta vaihtelee yhtä laajasti kuin on erilaisia talojakin. Tällä sivulla on esimerkkihintoja tyypillisen 1,5 kerroksisen rintamamiestalon ulkomaalaushinnoista. Hintaan vaikuttaa myös:
  • nykyisen maalipinnan kunto
  • talon ympäristö telineiden sijoittelun osalta
  • maalauskertojen määrä
  • sekä monet muut yksilölliset seikat
  Kannattaa kuitenkin pyytää tarjous. Se ei sido sinua mihinkään!

  Talon maalauksen kestosta ei voi antaa mitään yleispätevää ohjetta joka pätisi kaikkiin taloihin. Kun keskustelet Sorcolorin kanssa talosin maalauksesta, niin saat arvion maalauksen kestosta.

  Olemme maalanneet satoja taloja ja meillä on hyvä käsitys monenlaisten puu- ja kivitalojen maalauksista, pesuista, käsittelyistä ja niihin liittyvistä töistä.

  Mutta kuten kaikki tietävät, Suomen kesä voi yllättää maalausporukan eikä sateella voi maalata.

  Olemme koonneet viisi tärkeätä ohjetta talon ulkomaalauksesta.
  Talon voi maalata myös syksyllä. Syksyllä maalatessa on huomioitava ilmankosteus ja lämpötila. Maalinvalmistaja Teknoksen mukaan suhteellisen ilmankosteuden on oltava mielellään alle 80% ja lämpötila yli 5 astetta.
  Kyllä. Takuu on ulkoverhouksen maalauksissa, sisämaalauksessa ja peltikaton maalauksessa kaksi (2) vuotta. Tiilikaton pinnoituksille myönnämme viiden (5) vuoden takuun.   Kahden vuoden takuu ei koske maalauskohteita, joiden huoltomaalausväli on alle kaksi vuotta, esimerkiksi terassin öljyäminen.