Vastuullisuus

Sorcolor toteuttaa liiketoimintaa kestävällä ja kannattavalla tavalla. Tavoitteemme on kehittää jatkuvasti ratkaisuja yhteiskunnallisiin tarpeisiin ja ongelmiin.

Ympäristövastuu ja kestävä kehitys

Sorcolor noudattaa ympäristöystävällisiä työskentelytapoja valitsemalla tuotantoonsa ympäristöystävällisempiä materiaaleja ja hyödyntämällä uusiutuvia energiamuotoja tuotantoprosesseissaan. Tuotantomme on lähellä päämarkkina-aluetta ja yksiköitä. Täten maalareiden työmatkat ja kuljetukset ovat mahdollisimman lyhyitä ja ympäristöystävällisiä.

Ympäristöystävälliset ja turvalliset maalit

Sorcolor Oy käyttää vesiohenteisia maaleja, jotka ovat öljymaaleihin verrattuna ympäristöystävällisempiä. Tämä johtuu osittain siitä, että vesiohenteisia maaleja käytettäessä homeen muodostumisriski on pienempi. Näin maali lisää rakennuksen käyttöikää.

Ulkomaalauksessa Sorcolor käyttää pääasiassa Teknoksen maaleja, jotka on merkitty pohjoismaisella joutsenmerkillä. Ekologisesta näkökulmasta maalit ovat parhaita omassa kategoriassaan.

Sisämaaleissa eniten käytetty maali on Biora, joka on myös erittäin ympäristöystävällinen. Maali kuuluu ensimmäiseen ympäristöluokkaan M1 ja on myös merkitty ympäristömerkillä. Tuote on kehitetty allergia ja astma -liiton kanssa, joten se ei aiheuta allergisia oireita.

Maalihukan minimointi

Sorcolor myös minimoi maalihukkaa laskelmoimalla maalattavat neliöt tarkasti ja hankkimalla maalia vain sen verran mitä kohteessa oikeasti tarvitaan.

Jos maalaustyön jälkeen maalia jää jäljelle, tarjoamme maalia asiakkaalle mahdollisia tulevia tarpeita varten. Jos asiakas ei halua maaleja, toimitamme ylijäämämaalit Fortumille poltettavaksi. Tämä on paras tapa päästä eroon ylimääräisestä maalista. Mutta teemme näin vain siinä tapauksessa jos ylijäämämaalia ei voida hyödyntää asiakkaalla tai Sorcolorin muissa maalauskohteissa.

Sorcolorin työntekijät koulutetaan tuntemaan maalattavat pinnat niin hyvin, että jos asiakkaan seinät tai katot ovat liian huonossa kunnossa, ehdotamme asiakkaalle maalauksen sijaan lajempaa pintaremonttia. Emme tarjoa maalausta jos se ei tuota lisäarvoa asiakkailemme.

Maalaustarvikkeiden ja jätteen kierrätys

Sorcolorilla on omat kierrätyspisteet erilaisille jätteille. Suurimmat maalaustöiden jälkeen jäävät jätemateriaalit ovat muovi-, puu- ja metallijäte. Sorcolorilla on selkeä kierrätysmalli, jolla kaikki nämä materiaalit voidaan kierrättää. Maalaustyön jälkeen työntekijämme keräävät kaikki jätteet, ja tuovat ne hallillemme, jossa jätteet kierrätetään.

Sosiaalinen vastuu 

Hyvä johtaminen on Sorcolorilla tärkeä osa liiketoimintaa. Yrityksen strategiaan ja käytäntöön kuuluu vastuullinen toiminta. Ilman hyvää johtamista yrityskulttuuri heikkenee, tuotanto heikkenee ja asiakas ja työntekijätyytyväisyys laskee.

Yrityksessämme on ystävällinen ilmapiiri, jossa toisista välitetään. Johdon ja työntekijöiden väliset suhteet ovat hyvät. Työntekijämme ovat ylistäneet Sorcoloria kodikkaasta ja välittävästä ilmapiiristä.

Henkilöstö ja työtyytyväisyys

Olennainen osa sosiaalista vastuuta on henkilöstöstä välittäminen. Työolojen tulee olla turvallisia, työntekijöiden taidoissa ei saa olla työtä haittaavia puutteita. Työturvallisuus on jokapäiväistä kehitystä.

Maalaus on fyysisesti vaativaa, siksi Sorcolorin työntekijät opiskelevat parhaita työmenetelmiä ja työergonomiaa.

Hyvinvointiin kuuluu myös hyvä työterveyshuolto ja yhtäläiset kehittymismahdollisuudet. Jokaisella on oikeus lakisääteiseen työterveyshuoltoon. Ennen työsuhteen alkamista työntekijät käyvät työturvallisuuskoulutuksen.

Työhyvinvointia Sorcolor tutkitaan työtyytyväisyystutkimuksella, ja työntekijät saavat kuukausittain kirjeen, jossa tiedotetaan kaikesta ajankohtaisesta. Henkilökunnan tyytyväisyyteen vaikuttaa myös virkistyspäivien järjestäminen.

Tasa-arvo

Sorcolorilla monimuotoisuus ja tasa-arvo toteutuvat hyvin. Työntekijät tulevat useista eri maista. Ihmisoikeudet huomioidaan toiminnassamme, mutta myös kumppaneiden ja alihankkijoiden toiminnassa.

Olemme luoneet säännöt työelämään. Työntekijän ihmisoikeuksiin kuuluvat syrjimättömyys, yhdistymisvapaus ja työehtosopimusten noudattaminen. Jos joku kokee syrjintää, se otetaan vakavasti. Syrjintä ei ole sallittua.

Taustalla ei ole merkitystä Sorcolorilla. Näytettyä kykysi ja halusi kehittyä työntekijänä, sinulla on erinomaiset mahdollisuudet edetä urallasi niin pitkälle kuin haluat.

Yritystoimintamme vaikuttaa paikallisesti työllisyyteen

Sorcolor työllistää muita yrityksiä ja alihankkijoita. Meillä on useita vakituisia yrityksiä ja alihankkijoita, joita käytämme apuna maalausprojekteihin. Työllistämme paljon myös maalinvalmistajia, jälleenmyyjiä ja kuljetusyrityksiä.

Asiakkaiden turvallisuus

Sorcolor ottaa huomioon asiakkaidensa turvallisuuden. Tuotteiden ja palvelun ostaminen pitää olla turvallista. Siksi Sorcolor kertoo asiakkaille jo myyntivaiheessa, miten projekti etenee ja mihin varotoimiin ryhdytään. Asiakkaiden tietoturvan takaa turvallinen asiakashallintajärjestelmä ja GDPR:n mukainen toimintatapa.

Taloudellinen vastuu

Liiketoimintamme on alkanut pienestä. Perustajat Miika, Tuomas ja Samuel Soronen halusivat työllistää itsensä kesäisin ulkomaalauksilla. Yritys lähti nopeasti kasvuun. Työtä oli niin paljon, että aika ei riittänyt. Piti rekrytoida yrityksen ulkopuolisia ihmisiä töihin.

Liikevaihtomme oli 2020 7,6 miljoonaa euroa josta 534 tuhatta euroa oli voittoa. Työllistämme tällä liikevaihdolla yli 230 henkilöä. Tämä osoittaa mielestämme, että liiketoiminta on kunnossa ja että kasvulla on hyvät mahdollisuudet jatkua. Kaikki Sorcolorilla liikkuva raha ovat osa Suomen BKT:n kasvua, joka on maailmanlaajuinen kansantalouden menestymisen indikaattori

Tyytyväiset työntekijät ja asiakkaat

Yrityksen kasvaessa taloudellinen vastuu kasvaa siitä lähtien, kun yrittäjät eivät ole vastuussa vain omasta taloudestaan, vaan he kantavat myös suuren vastuun työntekijöistään.

Yritystoimintaa on hoidettava niin hyvin, että työntekijät pystyvät luottamaan saavansa palkan joka kuukausi, hallitakseen taas omaa talouttaan.

Toimintamme keskiössä koko sen historian on ollut se, että työntekijät tuntevat, että yritys arvostaa kaikkea sitä työtä, jota jokainen tekee joka päivä.

Toteamme että vaikka yritys on kasvanut nopeasti, kaksi tärkeintä asiaa ovat silti toiminnan ytimessä: tyytyväiset työntekijät ja asiakkaat. Ymmärrämme, että tämä on myös Sorcolorin menestyksen avain.

Ota yhteyttä

Olemme yhteydessä arkipäivän sisällä

 • Pudota tiedostot tähän tai
  Max. tiedoston koko: 128 MB.
   Voit halutessasi liittää tähän kuvia tai muuta sisältöä kohteesta.

  Arvostelut

  Katso lisää

  4,27

  927 arvostelua

  5 tähteä 255
  4 tähteä 460
  3 tähteä 159
  2 tähteä 36
  1 tähti 26

  Arvosteluiden osa-alueet

  Asioinnin mukavuus
  4.35
  Tiedottaminen
  4.14
  Työnjälki
  4.32
  Aikataulu
  4.29
  Keskiarvo
  4.27
  Sorcolor

  Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja asiantuntevaa, myyntihenkilö ja maalari olivat oikein mukavia

  Uusimaa, Sisämaalaus
  Sorcolor

  Arvostin selkeää hinnoittelua, jonka ansiosta tiesin etukäteen mitä remontti tulee maksamaan. Aikataulut pitivät kutinsa, mikä oli toinen tärkeä asia. Palvelu oli asiakaslähtöistä, mikä oman kokemukseni perusteella on harvinaista, mutta vähentää remontin teettäjän ahdistusta urakan edessä.

  Varsinais-Suomi, Sisämaalaus
  Sorcolor

  Lopputuloksessa

  Pirkanmaa, Sisämaalaus

  Rajattoman hyvä maalausliike

  Olemme Suomessa toimiva maalausalan perheyritys. Pääpalveluitamme ovat sisämaalaukset, talon maalaukset, lattian maalaukset ja tiilikaton pinnoitukset sekä yksityisille, yrityksille että asunto-osakeyhtiöille. Maalausliikkeemme palvelee maalausurakoiden parissa ainakin seuraavilla paikkakunnilla:

  Uusimaa:

  Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti.

  Satakunta:

  Rauma, Pori, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen, Säkylä, Ulvila.

  Varsinais-Suomi:

  Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Oripää, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa.

  Pirkanmaa:

  Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Lempäälä, Valkeakoski, Akaa, Vesilahti, Hämeenkyrö, Kangasala, Sastamala, Ikaalinen, Orivesi ja Urjala.

  Kanta-Häme:

  Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä.

  Päijät-Häme:

  Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Orimattila, Padasjoki, Sysmä.

  Keski-Suomi:

  Äänekoski, Hankasalmi, Jämsä, Joutsa, Jyväskylä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari

  Pohjois-Savo:

  Iisalmi, Joroinen, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto ja Vieremä

  Pohjanmaa:

  Kaskinen, Korsnäs,Kristiinankaupunki, Kruunupyy, Laihia, Luoto, Maalahti, Mustasaari, Närpiö, Pedersören, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa, Vöyri

  Keski-Pohjanmaa:

  Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli

  Etelä-Pohjanmaa:

  Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Vimpeli, Ähtäri

  Pohjois-Pohjanmaa:

  Alavieska, Haapajärvi, Haapavesi, Hailuoto, Ii, Kalajoki, Kempele, Kuusamo, Kärsämäki, Liminka, Lumijoki, Merijärvi, Muhos, Nivala, Oulainen, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Pyhäjärvi, Pyhäntä, Raahe, Reisjärvi, Sievi, Siikajoki, Siikalatva, Taivalkoski, Tyrnävä, Utajärvi, Vaala, Ylivieska

  Kymenlaakso:

  Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti

  Etelä-Savo:

  Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna, Sulkava

  Lappi:

  Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki, Ylitornio

  Suomen kartta
  Vaikuttiko hyvältä? Miksi et varaisi maalausaikaa jo tänään?
  Ota yhteyttä