KAMPANJA: Hyödynnä Sorcolorin rahoitustarjous Lue lisää

KAMPANJA: Sorcolorin rahoitustarjous Lue lisää

Porraskäytävän maalaus As Oy Lahden Rantaruohossa: Hallituksen puheenjohtajan kokemus

As. Oy Lahden Rantaruohon korjausurakat alkoivat kahden kerrostalon lahonneista porraskäytävien savunpoistoikkunoista. Ne oli pakko uusia sähköisiksi. Samalla havaittiin, että porrashuoneiden koko muukin ikkunarivi oli uusittava. Porrashuoneet ja mosaiikkibetoniportaat olivat reilussa kahdessakymmenessä vuodessa myös kuluneet ja käytävissä oleviin putkistokanaviin oli tullut halkeamia.

As. Oy Lahden Rantaruohon hallitus päätti tämän vuoksi esittää osakkaille kattavaa porraskäytävien kunnostusta. Remonttikokonaisuus hyväksyttiin ylimääräisessä yhtiökokouksessa elokuussa 2023. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Olli Jokinen lupautui valvomaan taloyhtiön remonttiprojektia. Hän halusi itse olla mukana ja olla siten selvillä asioiden etenemisestä.

Korjausurakka sisälsi myös porraskäytävien maalauksen. Hallitus alkoi etsiä urakoitsijaa maalaustyöhön ja kilpailutuksen jälkeen työhön valittiin Sorcolor. Olli Jokinen kertoo tyytyväisyydestään Sorcolorin palveluun ja korostaa sen ammattitaitoista otetta koko projektiin. 

“Olen ilmeisesti normaalia aktiivisempi ottamaan asioista selvää. Ulkopuolinen ei voi olla tietenkään samalla tavalla mukana projektissa. Taloyhtiön, taloyhtiön hallituksen ja osakkaiden etu on se, että taloyhtiössä on joku, joka seuraa miten asioita tehdään.” 

Ensin taloyhtiössä tehtiin muuta remonttia ja viimeisenä suoritettiin porraskäytävän maalaus. 

Selkeä tarjous ja asiantunteva lähestyminen

Sorcolor erottui muista selkeällä ja kattavalla tarjouksellaan. 

“Sorcolorin taloyhtiömyyjä Jouko Eskelinen kävi täällä ja kiersimme ja katselimme kaikki porraskäytävät läpi. Hänellä oli mukana myös värikoodilaite, jolla tutkittiin, millä värillä seinät oli aiemmin maalattu. Kävimme läpi myös eri maalivaihtoehtoja”, Jokinen kertoo. 

Useampi yritys teki tarjouksen taloyhtiön porraskäytävien maalauksesta. Saadut tarjoukset olivat monentasoisia. Kuitenkaan kaikki yritykset eivät lopulta edes tehneet tarjousta. Jokinen epäilee syyksi sitä, ettei joillain yrityksillä ollut resursseja tehdä isoa maalaustyötä tai osalla ei ollut sillä hetkellä resursseja toteuttaa urakkaa vaaditussa aikataulussa. 

Sorcolorin tarjous erottui positiivisesti muista tarjouksista. Jokinen kehuukin Sorcolorin maalaustarjousta selkeäksi:

“Sorcolorin tarjoukset ovat hyvälaatuisia. Meidän kaikki hallituksen jäsenet tykästyivät siihen. Sorcolorin tarjous oli myös vakuuttavampi kuin muiden tarjoukset. Eikä hintakaan poikennut muista. ”

Jokinen oli tyytyväinen myös Sorcolorin myyjän toimintaan. “Korostaisin paikalle tulemista, asiaan perehtymistä. Perehtymisen jälkeen tarjous on laadukas ja kunnollinen ja siinä on otettu huomioon yksityiskohdat, joita urakassa tulee ottaa huomioon.” 

Siisteys ja avoin tiedottaminen työmaalla

Kun maalausprojekti käynnistyi, Jokinen oli vaikuttunut siitä, miten hyvin kaikki sujui. Maalareiden työn siisteys ja työmaan jatkuva siisteyden ylläpito olivat positiivisia huomioita. Lisäksi Sorcolorin avoin tiedottaminen työmaan etenemisestä oli erityisen arvostettua. Jokinen kertoo, että rappuihin oli laitettu selkeä tiedote, ja tarvittaessa oli aina mahdollista olla yhteydessä työnjohtajaan. Tämä avoimuus ja selkeä kommunikaatio tekivät koko prosessista sujuvaa ja vaivatonta taloyhtiön asukkaille.

“Missään vaiheessa ei ollut mitään kitkaa tai mitään epäselvää eli voisin sanoa, että sekin meni ihan hyvin. Lisäksi työnjohtaja Inna oli todella jämpti työssään. Tuntui, että myös työntekijöillä oli keskenään suhteet kunnossa.” 

Tyylikäs lopputulos ja ammattitaitoinen työnjälki

Työmaa valmistui ja porraskäytävän seinät saivat uuden kauniin värin. Jokinen oli erittäin tyytyväinen lopputulokseen. 

“Mosaiikkiportaiden hionnan tehneen yrityksen työntekijä oli todella taitava, samoin maalarit tekivät omalta osaltaan siistiä ja huolellista työtä. Maalarit tekivät myös hyvin siististi kaikki rajaukset. Yhteistyö toimi, vaikka työt tehtiinkin eri aikaan. Lopputulos on hyvä. Ei ole kummastakaan toimijasta huonoa sanottavaa!” Jokinen summaa. 

Lopuksi Jokinen jakaa omia vinkkejään muille taloyhtiön hallituksen jäsenille ja päättäjille liittyen maalaustöihin ja maalauskumppanin valintaan:

“Korostaisin Sorcolorin Jouko Eskelisen toimintaa. Hän tuli paikan päälle ja kyseli asiakkaan mielipiteitä ja tavoitteita urakan suhteen. Hän teki ehdotuksia käytettävistä tuotteista ja käytiin läpi käytävissä olevia korjauskohteita ja niiden korjaustapoja ja mahdollisuuksia. Paikalle tulo ja se, että on kiinnostunut asiasta, merkitsee. Ei taloyhtiön hallitus tai isännöitsijäkään ole maalausasiantuntija. Ammattitaitoinen tarjouksen tekijä on tärkeä. Sellainen joka osaa opastaa, neuvoa ja tehdä ehdotuksia. On tärkeää, että yritys on kiinnostunut asiakkaan tarpeista ja ongelmista ja osaa esittää niihin ratkaisut.” 

Kaiken kaikkiaan Olli Jokinen on tyytyväinen Sorcolorin palveluun. Uudet vaaleat seinät ilahduttavat talon asukkaita joka päivä! 

Lataa maksuton opas!

Täytä yhteystietosi niin saat oppaan heti käyttöösi. Oppaan avulla saat:

  • kattavat suositukset ja vinkit, miten voit itse huoltaa talon ulkoverhousta
  • selkeän listan ja ohjeet, jonka avulla tarkistat ulkoverhouksesi kunnon vuosittain
  • tietoa talon maalauksesta

Tilaa maksuton kartoituskäynti alueesi edustajalta!

Selvitämme rakennuksesi tarpeet ja annamme sinulle yksityiskohtaisen katsauksen maalaustyön tarpeellisuudesta, parhaista toteutusvaihtoehdoista ja kustannuksista.

Maksuton kartoituskäynti

Lähettämällä viestin hyväksyt tietosuojakäytäntömme