Rapatun talon maalaus

Rapatut julkisivut ovat yleisiä 40- ja 50-luvulla rakennetuissa rintamamiestaloissa ja kerrostaloissa. Rappauksia voidaan tehdä betonin, tiilen tai rappauslevyn päälle. Laasti rappauksessa voi olla sementtilaastia, kalkkisementtiä tai kalkkilaastia.

Ehjä ja tasaisen värinen rappaus tekee rakennuksesta kauniin ja tyylikkään. Suomen oloissa etenkin kovat pakkaset aiheuttavat pinnan halkeilua ja lohkeilua rappaukseen. Toinen haaste on laastin kutistuminen, mikä aiheuttaa railoja rappaukseen.

Hyväkuntoisen julkisivurappauksen voi maalata

Jos rappaus ei ole päässyt huonoon kuntoon ja on yhä hyvin kiinni alustassaan, pienillä korjauksilla ja maalaamalla talon seinät saadaan siisteiksi. Mikäli vauriot ovat suuria, ulkoverhousremontti on ainoa järkevä vaihtoehto.

Näin maalaat rapatun talon

  1. Vanha maalipinta pestään ja hilseilevä maali poistetaan.
  2. Jos rappaus on joistakin kohdista kokonaan irti alustasta tai jauhomainen, vaurioitunut kohta poistetaan kokonaan alustastaan. Vauriokohdat korjataan mahdollisimman lähelle samaa paksuutta ja muotoa.
  3. Halkeamat aukauistaan ja korjataan rappauslaastilla.
  4. Korjausten jälkeen vauriokohdat ja vanha maalipinta pohjustetaan maalilla, johon on sekoitettu pohjusteainetta.
  5. Riittävän kuivumisajan jälkeen seinät maalataan toiseen kertaan.

Huolella tehty rapatun seinän maalaus antaa talosi ulkoverhoukselle uuden elämän ja iloa silmälle seuraavan 15–20 vuoden ajaksi. Ota siis yhteyttä ja pyydä meidät arviokäynnille!

Sorcolor Oy on asiantunteva maalausliike, joka toimii Uudenmaan, Satakunnan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueella:

Satakunta: Rauma, Pori, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi,  Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen, Säkylä, Ulvila Varsinais-Suomi: Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Oripää, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa Uusimaa: Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti Pirkanmaa: Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Lempäälä, Valkeakoski

Pyydä tarjous rapatun talon maalauksesta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Olemme yhteydessä arkipäivän kuluessa!

Sorcolor Oy

Sorcolor Oy on Satakunnassa, Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Uudellamaalla toimiva maalausalan perheyritys. Pääpalveluitamme ovat mm. julkisivumaalaukset, peltikaton maalaukset ja tiilikaton pinnoitukset sekä yksityisille että asunto-osakeyhtiöille.