Porrashuoneiden maalaus
24.08.2023

Porrashuoneiden maalaus – ilmeikästä ja huoliteltua tunnelmaa tehostevärillä

Oletko joskus suurempia tavaroita kantaessasi osunut seinään ja harmitellut pientä kolhua, joka pistää silmään tasaisessa seinäpinnassa? Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka tällaiset kolhut voi paikata. Tutustu myös porraskäytävän maalaukseen ja hintalaskuriin.

Porrashuoneiden ilmeeseen panostetaan nykyisin enemmän kuin ennen. Tämä on ehdottomasti hyvä muutos, sillä esimerkiksi tehosteseinien käyttö tekee porrashuoneista huomattavasti näyttävämpiä ja viihtyisämpiä verrattuna perinteisiin tylsiin valkoseinäisiin rappukäytäviin.

Tehosteseinissä on kuitenkin yksi pieni heikkous, joka voi saada porrashuoneen näyttämään kuluneelta ja huonosti hoidetulta. Näyttävän ja tunnelmallisen värin taustalla on aina valkoinen pohjamaali ja tasoitekerros.

Kerrostaloissa asukkaiden vaihtuvuus on melko taajaa. Muuttomiehiä ramppaa käytävässä melko usein, mikä tarkoittaa pesukoneiden, pöytäryhmien ja sohvien liikkumista ahtaissa porrasaukoissa.

Vaikka muuttotiimien toiminta on yleensä huolellista, pieniä kolhuja seiniin syntyy väistämättä. Nämä kolhut paljastavat tehosteseinien takana olevan valkoisen pohjamaalin ja tasoitteen. Tämä voi heikentää porrashuoneen yleisilmettä.

Kokemuksia Sorcolorin porrashuoneen maalauksesta:

Teksti jatkuu videon alla

Porrashuone toimii taloyhtiön käyntikorttina, ja tehosteseinät on tarkoitettu parantamaan sen viihtyvyyttä. Valitettavasti hallitus ja asukkaat eivät välttämättä huomaa kolhuja heti, sillä ne kertyvät pikkuhiljaa vuosien varrella. Tunnistat varmasti itsekin ilmiön, jossa hitaasti tapahtuvia muutoksia on vaikeampi havaita. Kuitenkin vierailijoiden ja harvemmin porrashuoneissa liikkuvien silmät voivat helposti kiinnittyä seinien vaurioihin ja antaa hieman sottaisen vaikutelman.

Onneksi tehosteseinien kolhut voidaan korjata helposti itse seuraavilla vaiheilla.

Tehosteseinän kolhujen paikkaus

  1. Raaputa varovasti pois irtonainen maali/tasoite kolhun ympäriltä.
  2. Tasaa kolhu tasoitteella ympäröivän pinnan tasolle. Syvemmissä kolhuissa tarvitaan välihionta ja uusi tasoitus. Huomioi, että tasoite saattaa kutistua hieman kuivuessaan, joten syvempien kolhujen kohdalle voi jäädä kuoppia.
  3. Hio pinta siistiksi ja poista hiomapöly imuroimalla tai kostealla liinalla.
  4. Maalaa kaksi kerrosta telalla. Varmista, että käytät oikeaa sävykoodia ja maalimerkkiä, jotta korjaus sekoittuu mahdollisimman huomaamattomasti ympäristöön. Joskus täydellisen paikan saavuttaminen voi olla hankalaa, jolloin saattaa olla tarpeen maalata koko tehosteseinä uudelleen.

Pelkkä tehosteseinien maalaus tai pienet paikkaukset eivät aina riitä. Vanhemmissa porrashuoneissa, joissa pinnat ovat kuluneet, saattaa olla tarpeen suorittaa laajempi pintaremontti. Remontissa seinät, katot ja pinnakaiteet maalataan uudelleen, jalkalistat ja kaiteiden käsijohdekumit vaihdetaan, akustiikkalevyt päivitetään tarvittaessa ja valaistusta parannetaan. Lisäksi harkittavaksi tulee yleisten tilojen vinyylilankun asentaminen, mikä voi tuoda huomattavan muutoksen porrashuoneen ilmeeseen perinteisen laatan sijaan.

Panosta porrashuoneiden ilmeeseen ja tee siitä viihtyisä ja houkutteleva ensivaikutelma taloyhtiön vieraille ja asukkaille.

Laske porraskäytävän maalauksen hinta täällä –> https://sorcolor.fi/porraskaytavan-maalaus/

Yksityisasunnon maalauksen tai tehosteseinän voit tilata myös verkkokaupastamme kauppa.sorcolor.fi