KAMPANJA: Arvomme ilmaisen maalauksen toukokuussa. Lue lisää

Arvomme ilmaisen maalauksen. Lue lisää

Voiko seinät pestä painepesurilla? 

Painepesurilla seinän peseminen aiheuttaa usein hämmennystä ja kiistaa puolesta ja vastaan. Voiko seinät pestä painepesurilla? Pesemmekö me seinät painepesurilla? Tässä blogitekstissä käsittelen asiaa ja kerron, miten me toimimme. 

Me teemme seinien homepesut tyypillisesti kahdella eri tavalla. Näitä on märkähomepesu ja kuivahomepesu. Voin paljastaa jo tekstin alkuun, että kummassakaan näissä ei käytetä painepesuria. 

Märkähomepesu

Märkähomepesussa seinä kastellaan ensin puutarhaletkulla. Tämän jälkeen homepesuaine harjataan seinään. Näin lika irtoaa ja poistuu samalla. Viimeiseksi seinä huuhdellaan puutarhaletkulla ja seinä annetaan kuivua ennen maalausta. 

Kuivahomepesu

Kuivahomepesussa seinään suihkutetaan homepesuaine. Tämän jälkeen homepesuaine annetaan vaikuttaa. Kuivumisen jälkeen seinästä harjataan irtoava lika pois. Tämän jälkeen voidaan aloittaa maalaus. 

Me emme siis käytä painepesuria seinää pestäessä. Syy on erittäin yksinkertainen. Painepesuri ei tuo yhtään parempaa jälkeä, vaan samaan lopputulokseen päästään harjaamalla ilman painetta. Pesu suunnitellaan aina kohdekohtaisesti, ottaen huomioon seinän kunto ja puhtaus.  

Milloin painepesuria sitten käytetään?

Joskus on mahdollista pestä esim. kivipintoja painepesurilla, mutta tässäkin työ suunnitellaan seinän kunto huomioiden. Lisäksi painepesureissa on suuria eroja. Esimerkiksi kattojen pesuissa käytetään ammattilaisille tarkoitettuja välineitä, jotka eroavat kapasiteetiltaan kuluttajille myytävistä painepesureista. Kaikki katot on siis pakko pestä painepesurilla, ennen pinnoitusta. Kuitenkin tämäkin projekti lähtee muun muassa katon rakenteiden kunnon tarkastuksesta, jotta voidaan olla varmoja, ettei pesu aiheuta vesivahinkoja. 

Voiko talon omistaja itse pestä painepesurilla seinät ja millaisia riskejä siihen liittyy?

Omalla vastuulla tämän voi tietysti tehdä. Keskeisempää tässä asiassa on se, että seinä homekäsitellään siihen tarkoitetuilla aineilla. Pelkkä vesipesu ei tuo parasta lopputulosta vaikka painepesurilla saisikin kaiken näkyvän lian irti. Liian kovalla paineella tai tehokkaalla pesurilla on mahdollista vaurioittaa aiempaa maalipintaa. Oikein rakennettu ja hyvin tuulettuva julkisivu kestää vesipesun, mutta painepesu on monessa tilanteessa tarpeettoman raju toimenpide.

Suosittelemme siis aiemmin mainittuja homepesuja, käyttäen puutarhaletkua, harjaa ja homepesuainetta. Selvitä kuitenkin aina ammattilaiselta, miten juuri teidän tilanteessa olisi järkevintä toimia. 

Yhteenveto

Me emme siis käytä painepesuria seinää pestessä. Voit siis huoletta antaa meidän pestä ja maalata talosi seinät. Meillä on pitkä ja laaja kokemus maalaustöistä, jonka vuoksi tiedämme, miten asiat kannattaa tai ei kannata tehdä.

Lataa maksuton opas!

Täytä yhteystietosi niin saat oppaan heti käyttöösi. Oppaan avulla saat:

  • kattavat suositukset ja vinkit, miten voit itse huoltaa talon ulkoverhousta
  • selkeän listan ja ohjeet, jonka avulla tarkistat ulkoverhouksesi kunnon vuosittain
  • tietoa talon maalauksesta

Tilaa maksuton kartoituskäynti alueesi edustajalta!

Selvitämme rakennuksesi tarpeet ja annamme sinulle yksityiskohtaisen katsauksen maalaustyön tarpeellisuudesta, parhaista toteutusvaihtoehdoista ja kustannuksista.

Maksuton kartoituskäynti

Lähettämällä viestin hyväksyt tietosuojakäytäntömme