KAMPANJA: Hyödynnä Sorcolorin rahoitustarjous Lue lisää

KAMPANJA: Sorcolorin rahoitustarjous Lue lisää

Paneelikaton maalaus – vinkkejä onnistuneeseen maalaustyöhön

Paneelikaton maalaus on erinomainen tapa tuoda valoa ja raikkautta tilaan sekä uudistaa vanhaa, kellastunutta pintaa. Sisäkaton maalin sävyn valinnalla voidaan myös tuoda tunnelmallisuutta tai rohkeasti myös persoonallisuutta tilan ilmeeseen. 

Maalausprosessi voi vaikuttaa alkuun haastavalta, mutta oikeilla tekniikoilla ja valmisteluilla työ sujuu nopeasti ja helposti. Lisäksi ammattilaiselta voi saada myös näkemystä luomaan tilaan toivottua ilmettä ja muutosta.

Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä paneelikaton maalaamiseen sekä tarvittaviin valmisteluihin, jotta lopputuloksesta tulee kaunis ja kestävä.

Paneelikaton maalauksen vaiheet

Työn onnistumisen kannalta on tärkeää noudattaa paneelikaton maalauksen työvaiheita. Näin saadaan kestävä ja onnistunut lopputulos maalattavaan tilaan. Varaa maalauksen suunnitteluun, pohjatöihin ja toteutukseen tarpeeksi aikaa, jolloin saat työvaiheet saatettua alusta loppuun huolellisella otteella. 

 Valmistelut ja suojaukset 

Ennen maalaustyön aloittamista on tärkeää tehdä huolelliset valmistelut ja suojaukset. Näin varmistetaan, että työskentely on tehokasta ja lopputulos siisti. 

  1. Hanki tarvittavat työvälineet ja tuotteet: Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat välineet, kuten maalipensseli ja maalirulla, sekä oikeanlainen maali, esimerkiksi vesiohenteinen akrylaattimaali. 
  2. Suojaa ympäristö: Siirrä huonekalut pois maalausalueelta tai suojaa ne huolellisesti muovilla. Suojaa myös lattia ja muut pinnat, jotka eivät ole osa maalausta. 
  3. Puhdista ja valmista pinnat: Puhdista paneelikatto ja varmista, että se on kuiva ja puhdas ennen maalausta. Tarvittaessa voit käyttää esikäsittelyyn tarkoitettua puhdistusainetta. Mikäli paneelikatto ei vaadi pesua, poista pöly ja irtonainen aines huolellisesti. Tarvittaessa voit käyttää kostea liinaa.

Paneelikaton maalausvaiheet 

  • Levitä maalia: Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä. Levitä maalia runsaasti keinokuitusiveltimellä puun syiden suuntaisesti. Voit maalata 1-2 kerrosta maalia, jotta saat haluamasi peittävyyden ja lopputuloksen. 
  • Anna maalin kuivua: Anna maalin kuivua kunnolla ohjeiden mukaisesti ennen seuraavaa kerrosta tai ennen kuin poistat suojaukset. Tämä varmistaa maalin pysymisen hyvin kiinni pinnassa. 

Noudattamalla näitä ohjeita ja varaamalla tarpeeksi aikaa valmisteluihin ja maalaustyöhön, saavutat kauniin ja kestävän lopputuloksen paneelikaton maalauksessa.

Muista aina käyttää laadukkaita maaleja ja välineitä saavuttaaksesi parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Miten sävyn valinta vaikuttaa tilan ilmeeseen?

Sävyä valitessa on kiinnitettävä huomiota, miten katon väri vaikuttaa tilan yleisilmeeseen. Tulee miettiä, halutaanko katon sävyn korostavan esimerkiksi seinien väriä, vai halutaanko sen sulautuvan niihin.

Usein sisäkaton maalaukseen suositellaan kiiltoasteiltaan himmeitä tai täyshimmeitä maaleja, sillä ne eivät heijasta pinnan epätasaisuuksia toisin kuin kiiltävämmät maalit.

Suosittu sävy sisäkaton maalauksessa on valkoinen ja sen eri sävyt, sillä se tuo avaruutta ja valoa tilaan. Usein ajan saatossa kellastuneeseen tai tummaksikin muuttuneeseen paneelikattoon kaivataan raikkaampaa ilmettä, ja vaalealla sävyllä maalaaminen voi muuttaa merkittävästikin tilan avaruuden tuntua. Mikäli sisäkatto halutaan maalata valkoiseksi, tulee valkoisen sävy valita huolella, sillä viileät ja lämpimät sävyt voivat muuttaa merkittävästi tilan yleisilmettä ja miten seinien sävy näyttäytyy katon rinnalla.

Tummilla sävyillä voidaan luoda tilaan tunnelmaa ja kontrastia. On kuitenkin hyvä muistaa, että erittäin tummat sävyt voivat madaltaa tilan tuntua. Jos olet rohkea sisustaja, voit käyttää pirteitä ja hyvinkin erottuvia sävyjä paneelikaton maalauksessa tuodakseen tilaan persoonallista ja räväkkääkin ilmettä. 

Takuuvarma onnistuminen ammattilaisen voimin

Kuten muissakin maalaustöissä, varmin tapa saada haluttu lopputulos, on toteuttaa työ ammattilaisella. Tällöin työllä on myös takuu.

Näin myös maalaus hoituu varmasti oikeanlaisilla työvälineillä ja tuotteilla, eikä sinun tarvitse haahuilla rautakaupassa etsimässä pensseleitä ja maaleja.

Pyydä tarjousta Sorcolorilta paneelikaton maalaukseen tai tilaa maalaus suoraan Sorcolorin verkkokaupasta.

Lataa maksuton opas!

Täytä yhteystietosi niin saat oppaan heti käyttöösi. Oppaan avulla saat:

  • kattavat suositukset ja vinkit, miten voit itse huoltaa talon ulkoverhousta
  • selkeän listan ja ohjeet, jonka avulla tarkistat ulkoverhouksesi kunnon vuosittain
  • tietoa talon maalauksesta

Tilaa maksuton kartoituskäynti alueesi edustajalta!

Selvitämme rakennuksesi tarpeet ja annamme sinulle yksityiskohtaisen katsauksen maalaustyön tarpeellisuudesta, parhaista toteutusvaihtoehdoista ja kustannuksista.

Maksuton kartoituskäynti

Lähettämällä viestin hyväksyt tietosuojakäytäntömme