KAMPANJA: Arvomme ilmaisen maalauksen toukokuussa. Lue lisää

Arvomme ilmaisen maalauksen. Lue lisää

Lempiväreillä lumoavat seinät – Mitä sisämaalauksen värin valinnassa tulisi ottaa huomioon?

Oletko koskaan huomannut, miten kodin valkoiset seinät voivat ajan myötä tuntua hieman tylsiltä? Selatessasi sisustuslehtiä ja somea saatat huomata, että rohkeammat värit ovat nostaneet suosiotaan sisustuksessa. Mutta miten löytää itselleen sopiva väri ja uskaltaa poiketa valkoisesta?

Kysyimme Teknoksen väriasiantuntijalta Taina Jyrkkärinteeltä, mitä värien valinnassa tulisi ottaa huomioon. 

“Lempiväri kestää seinällä kauemmin kuin trendiväri”

Ensimmäinen asia, joka kannattaa ottaa huomioon värin valinnassa, on oma mieltymys. Vaikka trendivärit saattavat houkutella, on tärkeää muistaa, että lempiväri kestää seinällä kauemmin kuin väri, joka on suosiossa vain hetken. Siksi kannattaakin rohkeasti luottaa omaan makuunsa ja valita värit, jotka puhuttelevat juuri sinua. Aloita miettimällä, millaista tunnelmaa haluat luoda kotiisi. Haluatko rauhallisen ja rentouttavan ympäristön vai jotain energisempää ja eloisaa? Valitse sävy, joka tukee haluamaasi tunnelmaa ja sopii muuhun sisustukseen. Jos et ole varma, mikä väri tai sävy olisi mieleesi, ota avuksi värikartat. 

Värikartan avulla voit selata laajaa värivalikoimaa ammattilaisen valitsemista sävyistä. Paperisten värimallien avulla sävyjä on helppo vertailla eri valaistuksessa. Tämä auttaa sinua näkemään, miten eri sävyt vaikuttavat toisiinsa ja miltä ne näyttävät kodissasi. 

Koemaalaus valinnan varmistajana

Koemaalaus voi tuntua turhalta vaiheelta värin valinnan prosessia, mutta sitä ei kannata missään nimessä unohtaa! Kun olet löytänyt mielestäsi oikeanlaisen värin, joka sopisi seinään kuin nenä päähän, kannattaa päätökselle hakea vielä varmistusta koemaalauksesta.

Koemaalauksessa olennaista on tehdä se samanlaiselle materiaalille johon myös maalaus lopulta tehdään.

Kun teet koemaalauksen, maalaa suoraan kohteeseen tai irtolevylle, jota on helppo siirrellä huoneen eri seinille. Muista tsekata väri eri valoissa. Kun kaikki kodin valot ovat päällä, väri saattaa näyttää hyvin erilaiselta verrattuna miltä se näyttää tunnelmavalaistuksessa. Myös ulkoa sisälle tulviva valo vaikuttaa paljon siihen, miltä väri todellisuudessa näyttää. Huomioi myös maalin kiiltoaste, mitä kiiltävämpi maalipinta, sitä syvempi ja kirkkaampi väri, himmeä maalipinta korostaa rauhallista yleisvaikutelmaa. 

Teknoksen Miniväripurkin avulla voi helposti kokeilla ja vertailla eri sävyjä kotona ja löytää juuri oikean värin. Miniväripurkki sisältää himmeää sisustusmaalia ja värivaihtoehtoja on 105 kpl.

Kertauksena vielä, mitä värien valinnassa kannattaa ottaa huomioon:

  • Oma mieltymys. Unohda trendit ja mieti rohkeasti millä värillä juuri sinä haluat seinäsi maalata.
  • Ota värikartat avuksi ja vertaile eri värejä keskenään. 
  • Koemaalaus. Sen tärkeyttä ei kannata unohtaa. 

Kun huomiot nämä asiat kodin sisätilojen maalausta suunnitellessa, löydät takuulla sävyn joka jaksaa ilahduttaa päivästä toiseen! 

Artikkelikuva: Teknos

Lataa maksuton opas!

Täytä yhteystietosi niin saat oppaan heti käyttöösi. Oppaan avulla saat:

  • kattavat suositukset ja vinkit, miten voit itse huoltaa talon ulkoverhousta
  • selkeän listan ja ohjeet, jonka avulla tarkistat ulkoverhouksesi kunnon vuosittain
  • tietoa talon maalauksesta

Tilaa maksuton kartoituskäynti alueesi edustajalta!

Selvitämme rakennuksesi tarpeet ja annamme sinulle yksityiskohtaisen katsauksen maalaustyön tarpeellisuudesta, parhaista toteutusvaihtoehdoista ja kustannuksista.

Maksuton kartoituskäynti

Lähettämällä viestin hyväksyt tietosuojakäytäntömme