Peltikaton maalaus

Pyydä tarjous

 

Peltikaton maalaus

Peltikatto on suosittu katemateriaali pohjoismaissa. Peltikatto on kohtalaisen edullinen, helppo asentaa, keveytensä ansiosta se ei rasita kattorakenteita ja huollettuna se on todella pitkäikäinen kateratkaisu. Peltikaton maalaus pidentää katemateriaalin käyttöikää entisestään, huolehtien sekä sen kunnosta, että ulkonäöstä.

 

Maalilla suojaa peltikatolle jopa 20 vuodeksi

Uusi kuumasinkitty peltikatto maalataan ensimmäisen kerran noin vuoden kuluttua katon asennuksesta. Sääolosuhteista riippuen peltikatto kestää kauniina 10–20 vuotta, ennen kuin se on aika huoltomaalata. Peltikaton maalauksella voidaan tuoda uutta ilmettä ja elämää vanhemmallekin katteelle edellyttäen, että asennustyöt on tehty oikeaoppisesti.

 

Kuinka peltikaton maalipinta saadaan säilymään hyvänä ja kestämään pitkään?

Peltikatto joutuu kestämään paljon lämpölaajenemista ja auringonpaistetta. Ajan myötä katon maalin sävy ja kiilto haalistuvat. Siksi onkin ratkaisevan tärkeää, että maalausvaiheessa maali tarttuu kunnolla katteen sinkkipintaan

Maalipinnan kestävyyteen vaikuttavat katon rakenteelliset ominaisuudet, kuten kattokulma ja profiili. Mitä loivempi katto, sitä enemmän sinne kertyy lunta ja jäätä, mikä taas vaatii maalilta lisää joustavuutta.

 

Perusteellinen esikäsittely ja oikeat välineet parantavat peltikaton maalipinnan kestävyyttä

Kestävä maalipinta saadaan, kun maalaus tehdään perusteellisesti oikeilla välineillä ja oikeissa sääolosuhteissa. Esikäsittelyvaiheessa peltikatto puhdistetaan huolellisesti epäpuhtauksista, kuten ruosteesta, sammaleesta ja jäkälästä. Lopuksi katto vielä huuhdellaan pesuainejäämistä.

Maalin hilseily estetään, kun maalikerroksen vahvuus on juuri sopiva – ei liian paksu tai liian ohut.

 

Mitä peltikaton maalaus maksaa?

Sorcolorin tekemä peltikaton maalaus kokonaisurakkana maksaa n. 25 % kattoremontista. Jos olet kiinnostunut lukemaan tarkemmin peltikaton maalauksen kustannuksista, saat aiheesta lisätietoja lataamalla peltikattojen maalausten hintaoppaamme.

 

Sorcolorin ammattilaisilta peltikaton maalaus onnistuu – katso vaikka videolta!

 

Peltikaton maalaus vaiheittain

1. Peltikatto ja vesikourut pestään korkeapaineella ja peltipesuaineella

Katon pesu on peltikaton maalauksen tärkeimpiä työvaiheita. Koko peltikatto pestään harjaamalla peltipesuaineella, jolloin epäpuhtaudet irtoavat pelti- ja maalipinnoilta. Lopuksi peltikatto huuhdellaan huolellisesti korkeapaineella.

2. Ruoste ja hilseilevä maali poistetaan mekaanisesti teräsharjalla

Jos peltikaton vanha maali hilseilee tai on muuten paikoittain heikosti kiinni, irtonainen maali ja ruoste kaavitaan huolellisesti ennen maalausta tai poistetaan mekaanisesti teräsharjalla.

3. Paljaat peltipinnat pohjamaalataan

Pestyt ja puhdistetut paljaat peltipinnat suojataan välittömästi pohjamaalilla. Oikea ajoitus on tärkeää! Peltipintojen pohjamaali sisältää ruosteenestopigmenttiä, joka estää tehokkaasti katon ruostumisen ja antaa hyvän suojan korroosiota vastaan. Pohjamaali myös varmistaa pintamaalin tarttumisen.

4. Peltikaton pintamaalaus

Peltikaton pintamaalaus suoritetaan vesiohenteisia maaleja käytettäessä ruiskumaalauksella. Perinteisimmissä maaleissa käytämme edelleen pensselimaalausta. Kemiallisen kiinnittymisen ansiosta maalaustekniikalla ei ole vaikutusta maalin tartuntaan. Pintamaalauksella saadaan tasainen, kestävä ja saumaton maalipinta, joka on teknisesti toimiva ja ilo silmälle

Pyydä tarjous peltikaton maalauksesta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Peltikattojen maalaukset Kanta-Hämeen, Uudenmaan, Satakunnan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueella:

Kanta-Häme:

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä.

Satakunta:

Rauma, Pori, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen, Säkylä, Ulvila

Varsinais-Suomi:

Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Oripää, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa, Nauvo, Korppoo

Uusimaa:

Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti

Pirkanmaa:

Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Lempäälä, Valkeakoski, Akaa, Vesilahti, Hämeenkyrö, Kangasala, Sastamala, Ikaalinen, Orivesi, Iittala ja Urjala

7

syytä valita maalausliikkeeksesi Sorcolor

Ilmainen kuntoarvio ja kirjallinen tarjous maalausurakastasi. Ensin sovimme tapaamisajan, jolloin maalausalan ammattilainen tekee kanssasi kuntoarvion, joka antaa realistisen vaikutelman maalipintojen kunnosta ja auttaa valitsemaan juuri oikeat huoltotoimenpiteet.

1
Kuntoarvioraportti on ilmainen, ja se voidaan tallentaa esimerkiksi talon huoltokirjaan. Kuntoarvion pohjalta maalaukselle laaditaan tarkka sisältö ja saat tarjouksen työn toteutuksesta.

2
Realistinen ja pitävä aikataulu.
Maalaustyöt kestävät kohteesta riippuen 2–5 työpäivää.

3
Kiinteähintainen urakkasopimus.
Urakkasopimukseen kirjataan maalausurakan tarkka sisältö, hinta ja maalaustyön aikataulu.

4
Siistit työmaat ja omat maalarit.
Työmaa ja talon piha pidetään siistinä maalausurakan jokaisena työpäivänä. Huolehdimme myös loppusiivouksesta ja viemme jätteet asianmukaisesti kierrätykseen.

5
Kahden vuoden asennustakuu.
Annamme omakotitalojen julkisivumaalaustöille kahden vuoden takuun. Se kattaa työ- ja asennusvirheet.

6
Aikataulun tarkistus viikkoa ennen aloitusta.
Maalarit ovat sinuun yhteydessä noin viikkoa ennen sovittua toimitusaikaa. Silloin päätetään yhdessä maalaustyön aloitukselle tarkka aika.

7
Lopputarkastus, asiakastyytyväisyyskysely.
Urakan valmistuttua työn jälki tarkastetaan yhdessä. Saat lopputarkastuspöytäkirjan, jossa mainitaan kaikki tehdyt työvaiheet ja käytetyt materiaalit. Lopuksi pyydämme asiakaspalautetta urakan onnistumisesta ja kehityskohdista.