Tiilikaton pinnoitus

Tiilikaton maalaus, pinnoitus ja huolto

Tiilikatto kestää huollettuna ja maalattuna jopa 100 vuotta. Betonitiili maalataan tehtaalla tiilikattomaalilla kahteen kertaan. Ajan mittaan sade ja pakkanen, sekä sammal ja jäkälä kuluttavat tiilen maalipinnan. Kun maalipinta kuluu pois, betoni alkaa haurastua ja lopulta tiili jopa halkeaa. Tämän lisäksi katto näyttää rumalta, pilaa naapureiden näköalat ja vaatii remonttia 20-30 vuoden kohdalla.

Milloin tiilikaton maalaus tulee ajankohtaiseksi?

Tiilikatto on ​huollettava vuosittain. ​ Katto puhdistetaan irtonaisista lehdistä ja risuista tai muista roskista. Katolle levitetään kasvustontorjunta-aine, joka estää sammaleen ja jäkälän tunkeutumisen katolle. Katon heikoimmat kohdat eli läpiviennit tarkistetaan ja korjataan. Vesikourut, syöksytorvet ja maassa olevat sadevesikaivot tyhjennetään ja tarkistetaan, jotta katolla oleva vesi valuu salaojajärjestelmään.

Tiilikaton huolto vai kattoremontti?

Tiilikaton kunto ja rakenteiden toimivuus tarkistetaan puhdistus- tai pinnoitustyön suunnitteluvaiheessa. Liian huonoon kuntoon päässyttä tiilikattoa ei kannata enää pinnoittaa. Kattoasiantuntijamme kertoo, kannattaako tiilikatto maalata tai pinnoittaa, riittääkö pelkkä puhdistus ja torjunta-ainekäsittely vai onko kattoremontti paras vaihtoehto.

Pinnoituksen jälkeen tiilikatto on kuin uusi

Oikein tehdyn tiilikaton pinnoituksen lopputulos kestää pitkään, kun katto huolletaan asianmukaisesti vuosittain. Tiilikaton pinnoituksen takuu on jatkettavissa 10 vuoteen.

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä arkipäivän sisällä
  • Pudota tiedostot tähän tai
    Max. file size: 128 MB.
      Voit halutessasi liittää tähän kuvia tai muuta sisältöä kohteesta.