KAMPANJA: Hyödynnä Sorcolorin rahoitustarjous Lue lisää

KAMPANJA: Sorcolorin rahoitustarjous Lue lisää

Näin teetät talon maalauksen ammattilaisella onnistuneesti

Havaitsetko hilseilyä, halkeilua, laikkuja tai värin haalistumista omakotitalosi maalipinnassa? Eikö puutalon vuosia sitten valitun ulkomaalin väri enää miellytä silmää? Kevätaurinko vie ajatukset ulos ja katseet talon ulkoseiniin: olisiko aika kohentaa kodin ulkoverhoilun ryhtiä antamalla sille uusi maalipinta? Toimeen kannattaa ryhtyä pikimmiten, sillä kesän maalausammattilaiset varataan nyt! 

Maalaus suojaa puutaloa sään vaikutuksilta ja ylläpitää talon arvoa. Säännöllisesti tehty huoltomaalaus pitää talon julkisivun kauniina ja siistinä, ja suojaa koko taloa sään vaikutuksia vastaan. Se on investointi, joka kannattaa aina.

Teetä ulkomaalaus ammattilaisella

Teknoksen asiakas- ja teknisen palvelun päällikkö Petri Sirviö myöntää, että Suomen maalaussesonki on lyhyt: ”Niinhän se on, että ulkomaalaus kannattaa tilata nyt. Parhaat maalaussäät ovat toukokuun alusta syyskuun loppuun ja kuivinta on yleensä alkukesästä.”

Sirviö kannustaa teettämään ulkomaalauksen ammattilaisella. Syitä on useita:

”Ennen kaikkea ammattilainen tuo mukanaan kokemuksen ja ammattitaidon, jolloin maalauksen lopputulos on laadukas ja kestää pitkään. Maalauksen ammattilainen osaa arvioida, missä kunnossa rakennuksen vanha maalipinta on, ja valita oikeat, tarkoitukseen sopivat maalit, maalaustekniikat ja välineet.” 

Ammattilaisella on niin ikään kokemuksen mukanaan tuomaa näkemystä siitä, mitkä värit sopivat käyttötarkoitukseen, miten värejä kannattaa yhdistellä ja miltä eri värisävyt näyttävät todellisuudessa ulkopinnoilla luonnonvalossa. Värin lopullinen valinta kannattaa tehdä koemaalauksen avulla, jotta säästyt vääränlaisen maalin ostamiselta ja voit olla varma, että valitsemasi sävy näyttää julkisivussa sellaiselta kuin toivot.  

Kuvat: Teknos

Asiantunteva maalausliike hoitaa suureltakin tuntuvan maalausurakan nopeasti ja taitavasti kaikki osatekijät huomioon ottaen. Kun maalaus on oikein tehty, maalipinta säilyttää hyvin värinsä, suojaa tehokkaasti julkisivua ja pitää pinnat puhtaampina. Näin rakennuksen ulkonäkö pysyy myös pitkään kauniina.

Mistä tunnistaa luotettavan kumppanin?

Kun kuluttaja valitsee osaavan ja luotettavan ammattilaisen, on etuna huolettomuus. Moni arvostaa, kun voi maalausurakassa säästää hermoja, aikaa ja vaivaa. Mistä sitten tunnistaa luotettavan ammattilaisen puutalon maalaamiseen?

Sirviö suosittelee varmistamaan, että maalausliikkeellä on kunnolliset nettisivut, joilla on kerrottu yrityksen toiminnasta, sen saamista suosituksista ja työlle annettavasta takuusta. Sivuilta pitäisi löytyä myös esimerkkejä erilaisista maalaustöistä. Yrityksen taloudellinen tilanne kannattaa tarkistaa samoin kuin alalla toimimisen pituus. Yleensä kauemmin alalla toimineen tekijän valinta on turvallisempaa. Luotettava kumppani tekee kanssasi aina kirjallisen sopimuksen, jossa on kerrottu selkeästi, mitä tehdään ja milloin, ja mitä hintaan kuuluu. 

Ammattimaisuus näkyy myös siinä, miten toimija viestii kanssasi: asiallinen ja avoin viestintä kaikissa tilaus-toimitusprosessin vaiheissa rakentaa luottamusta. Osaava maalauksen asiantuntija ymmärtää kokonaisuuden tarvittavia pohjatöitä, maaleja, maalausolosuhteita ja talotekniikkaa myöten ja tuo kaiken kokemuksensa ja osaamisensa käyttöösi. 

Kuvat: Teknos

Ammattilainen luottaa laadukkaisiin maaleihin 

Maalauksen ammattilainen tietää, kuinka keskeinen merkitys laadukkaalla maalilla on onnistuneelle, pitkäikäiselle lopputulokselle.

”Käytännössä väärällä tuotteella voidaan jopa pilata ulkoverhous. On pahin mahdollinen tilanne, jos maali ei sovellukaan kyseiselle pinnalle.” Sorcolorin kuluttajamyynnin myyntijohtaja Pietari Soronen painottaa.

Sorcolorin ammattilaiset tuntevat erilaiset pinnat ja kertovat asiakkaalle, millaiset maalit niille sopivat. Teknos kouluttaa henkilöstöämme jatkuvasti, joten myös maalitietoutemme pysyy ajan tasalla. Tarvittaessa varmistamme maalin soveltuvuuden vielä Teknos-laboratorion kautta”, Soronen kiittää.

Hyvä nyrkkisääntö on, että öljymaalin päälle voi maalata vesiohenteisella maalilla, mutta ei toisin päin. Soronen kertoo, että asiakkaat kysyvät tätä usein. Sorcolor käyttää nykyisin vesiohenteisia maaleja valtaosaan kohteistaan jo ympäristöäkin ajatellen. ”NORDICA®-talomaalit on yleisin ulkomaalisarja, jota käytämme, ja suosituin on puolihimmeä NORDICA® CLASSIC -puutalomaali. Sillä on paras peittokyky, se on helppo levittää ja yleensä kertamaalaus riittää – NORDICA:lla asiakas saa pitkäksi aikaa kestävän suojan puutalolleen.” 

NORDICA CLASSIC -maalilla on Avainlipun lisäksi myös Joutsenmerkki, joka on tae korkeasta laadusta, kestävyydestä ja ympäristön kannalta paremmasta valinnasta.

Kuva: Teknos

NORDICA on laadukas talomaalisarja, jolla on poikkeuksellisen hyvä säänkestävyys ja sen ansiosta pitkä huoltoväli. Maali muodostaa puulle likaa hylkivän, kauniin ja peittävän pinnan, jonka väri ja kiilto pysyvät erinomaisesti ja kestävät vuosia. NORDICA-maalit valmistetaan Suomessa Rajamäellä ja kehitetty pohjoisen ilmastoon sopiviksi ja ne voidaan sävyttää Teknoksen ulkovärikartan kauniisiin väreihin. Ammattilaisten ja kotimaalareiden suosima NORDICA-maalisarja on ollut markkinoilla jo kymmenien vuosien ajan ja on siten todistanut kestävyytensä käytössä. 

Valitse vastuullisesti maalaava ammattilainen 

Asiantuntevan ja luotettavan maalarin avulla myös maalaustyön ympäristövaikutukset tulevat huomioiduksi. Ulkomaalauksessa vastuullisempia valintoja voi tehdä mm. suosimalla kotimaisia, vesiohenteisia maaleja, biohajoavia pesuaineita ja panostamalla pitkän huoltomaalausvälin maaleihin. Huolellisesti tehtyjen pohjatöiden, oikean maalaustekniikan ja laadukkaan maalin ansiosta lopputulos kestää pidempään, jopa vuosikymmeniä ja uudelleen maalauksen tarvetta saa vähennettyä.

Ammattilainen huolehtii aina siitä, että kaikki maalaustyön jätteet käsitellään asianmukaisesti. Kaikki maalijäte on ongelmajätettä, ja ammattilaista käyttäessäsi sinun ei tarvitse huolehtia itse jätteistä. Vastuullista toimintaa on myös, että ammattilainen pyrkii aina pitämään syntyvän jätteen määrän minimissä. 

Työturvallisuudesta huolehtiminen on tärkeä osa vastuullista maalaamista. Ammattilaisella on selkäytimessä, että käytetään aina suojaimia ja laadukkaita työvälineitä, ja huolehditaan kaikin tavoin sekä omasta että asiakkaan turvallisuudesta. Ammattilainen myös kantaa vastuun tekemästään työstä. Sirviö ja Soronen kertovat, että Teknoksella ja Sorcolorilla vastuullisuuteen pyritään maalien valmistuksesta ja asiakkaiden kohtaamisesta maalaamiseen ja mahdollisten reklamaatioiden hoitamiseen. 

Mitä talon maalauttaminen maksaa?

Kuinka paljon ulkomaalauksen teettäminen ammattilaisella sitten maksaa? Huoltomaalaus kannattaa tehdä silloin, kun maalipinta on vielä ehjä; kun vasta värisävy ja kiilto ovat haalistuneet. Tällöin riittää maalattujen pintojen pesu ja kertamaalaus. Huoltomaalaus on Sirviön mukaan nopeaa ja erityisesti kustannustehokasta, kun sen tekee ajoissa ja laadukkaalla maalilla. Suomessa maalaustyöstä saa kotitalousvähennyksen, mikä on merkittävä etu. 

Sorcolorin Soronen kertoo, ettei omakotitalon maalauttaminen ole välttämättä niin kallista kuin yleisesti luullaan. Maalauskokonaisuuden hintaan vaikuttavat maalattavien pintojen neliömäärä ja kunto sekä taloa ympäröivä maasto: kuinka telineiden ja henkilönostimien asettelu onnistuu. ”Myyjämme kartoittaa nämä asiat asiakaskäynnillä. Meillä on selkeä laskuri, joka tarjoaa suoraan näillä spekseillä hinnan. Keskikauppahintamme puutalon maalauksissa ovat noin 5000 euroa (+ ALV 24 %)”. 

Asiakkaan näkökulmasta on hyvä, että Sorcolorin hinnoittelu on läpinäkyvä. ”Haluamme toimia vastuullisesti myös tämän asian suhteen. Kerromme avoimesti nettisivuilla, mitä talon maalaus maksaa. Lisäksi niissä paikoissa, joissa toimimme, meillä on paikalliset yksiköt, työntekijät ja maalarit. Näin vältytään pitkiltä ajomatkoilta, mikä tuo säästöä asiakkaalle ja on osa meille tärkeää kestävää kehitystä”, Soronen kertoo ja lisää: ”Tämä on reilu peli ja selkeää kaikille. Olemme toimineet kymmenen vuotta näillä hinnoilla ja yli 10 000 kohdetta maalattuamme tiedämme, mitä teemme!”

Ehtiikö talon maalauksen vielä varata?

Soronen lupaa, että heiltä ehtii vielä hyvin varaamaan maalauksen tulevalle kesälle. Maalaustöihin on hyvä varata noin yksi viikko aikaa, kohteen koosta ja kunnosta riippuen. Sorcolorilta saa tarkemman arvion, kun kohde on tiedossa. Soronen rohkaisee maalausta miettiviä olemaan matalalla kynnyksellä yhteydessä: ”Jos mietityttää, miten suuresta projektista on kyse ja esimerkiksi missä kunnossa kodin ulkoseinät ovat, meiltä saa aina ilmaisen kuntoarvion kiinteistön kunnosta”.

Soronen kertoo, että heidän ammattilaisensa varmistavat aina, että kokonaisuus on asiakkaalle aidosti paras ratkaisu. Yritykselle rehellisyys on tärkeä arvo: ”Olemme aina rehellisiä ja jos kohde on päässyt niin huonoon kuntoon, ettei se ole enää maalaamisella pelastettavissa, uskallamme kertoa myös sen”.

Kun puutalon huoltomaalauttaa säännöllisesti, säästytään suuremmilta, kalliilta remonteilta ja kiinteistön arvo pysyy hyvänä vuodesta toiseen.

Rakasta siis kotiasi ja pidä siitä hyvää huolta myös ulkopuolelta! Laadukkaalla maalilla maalatun kodin pihaan on aina yhtä mukava saapua ja ulkona oleskelukin on leppoisampaa kauniiden, hyväkuntoisten puupintojen äärellä.

Näin teetät puutalon maalauksen onnistuneesti: 

  1. Valitse luotettava ja osaava kumppani. 
  2. Valitse laadukas, turvallinen ja Suomen olosuhteisiin kehitetty ulkomaali.
  3. Valitse rakennuksen väri ammattilaisen avustuksella ja koemaalauksella.
  4. Maalauta talosi ajoissa, niin säästät aikaa, vaivaa ja rahaa.

Teknos on suomalainen maalinvalmistaja ja yksi suomen suurimmista perheyrityksistä. Yhteistyö Sorcolorin kanssa on jatkunut jo toistakymmentä vuotta.

Lataa maksuton opas!

Täytä yhteystietosi niin saat oppaan heti käyttöösi. Oppaan avulla saat:

  • kattavat suositukset ja vinkit, miten voit itse huoltaa talon ulkoverhousta
  • selkeän listan ja ohjeet, jonka avulla tarkistat ulkoverhouksesi kunnon vuosittain
  • tietoa talon maalauksesta

Tilaa maksuton kartoituskäynti alueesi edustajalta!

Selvitämme rakennuksesi tarpeet ja annamme sinulle yksityiskohtaisen katsauksen maalaustyön tarpeellisuudesta, parhaista toteutusvaihtoehdoista ja kustannuksista.

Maksuton kartoituskäynti

Lähettämällä viestin hyväksyt tietosuojakäytäntömme