Puuverhous

Maalipinnan tarkoitus on suojella talon puuverhousta koko talon elinkaaren ajan! Talon julkisivun ja muiden ulkoseinien maalipinnat alkavat vuosien saatossa kulua, hilseillä, haalistua ja haurastua, kun taivaalta sataa vettä, aurinko paistaa ja ilmassa leijuu erilaisia epäpuhtauksia ja teollisuuspäästöjä. Jos maalipinta päästetään jossain vaiheessa hilseilemään, sen alla oleva puu harmaantuu ja nukkaantuu, ja vie ulkoverhouksen loppupäästä kymmeniä vuosia. Ulkoverhouksen maalaus on siis syytä tehdä ajallaan ennen maalin hilseilyä, mutta ei tietystikään liian aikaisin.

Oikeanlaiset pohjatyöt

Pohjamaalatuille puupinnoille ei tarvitse tehdä varsinaisia esikäsittelyitä, vaan maalaus kahteen kertaan riittää. Aiemmin maalatuille pinnoille tehdään tarvittaessa homepesu tai vähintään irtonaisen lian ja roskien harjaus. Jos maali on ehtinyt hilseilemään, vanha maali poistetaan kaapimalla ja puupaljaat pinnat pohjamaalataan.

Pintamaalaus

Oikean maalin valinta pintamaaliksi on yksi merkittävimpiä asioita onnistuneen lopputuloksen kannalta. Loput onnistumisesta ratkaistaan itse maalaustyössä. Paras sää maalaukselle on puolipoutainen, mutta esimerkiksi helteellä maalaaminen ei ole ongelma, kun maalaustyö suunnitellaan järkevästi. Sateella voidaan maalata räystäsalusia ja katoksia, ja näin vesisadekaan ei haittaa lopputuloksen onnistumista. Rajattoman hyvän maalipinnan takaamiseksi maalikalvon tulee olla oikean paksuinen ja oikeanlaisella työjärjestyksellä maalauksesta saadaan yhtenäinen.

Pyydä tarjous puuverhouksen maalauksesta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.