Tiilikaton pinnoitus ja huoltomaalaus

Tiilikaton elinkaari on useita kymmeniä vuosia ja sen käyttöikää voidaan pidentää pinnoittamalla. Tiilikaton pinnoitus hidastaa kasvuston muodostumista tiilien pintaan ja estää veden kulkeutumista rakenteeseen. Pinnoitus viimeistelee kodin ulkonäön, pidentää katon käyttöikää ja siirtää kallista kattoremonttia.

Tiilikaton pinnoitusta edeltää aina perusteellinen kuntokartoitus

Tiilikatto kaipaa huoltoa, jos se on sammaloitunut, sillä alkaa olla jo ikää (5–20 vuotta) tai se on kulunut esimerkiksi liian voimakkaan pesemisen takia. Tiilien rakeiset pinnat haalistavat katon väriä ja keräävät sammalta, mikä rapauttaa tiilten rakennetta.

Tiilikaton kunto ja rakenteiden toimivuus tarkistetaan pinnoitustyön suunnitteluvaiheessa. Kattoasiantuntijamme kertoo, kannattaako tiilikatto pinnoittaa, riittääkö pelkkä puhdistus ja torjunta-ainekäsittely vai onko kattoremontti paras vaihtoehto.

Tiilikatto puhdistetaan ennen pinnoitusta

Tiilikaton pinta puhdistetaan ensin huolellisesti sammaleesta, jäkälästä, hiekasta ja muusta liasta ennen sen pinnoitusta. Puhdistuksen lopuksi katto käsitellään torjunta-aineella, joka poistaa kasvustojen juuret. Huolellisilla pohjatöillä varmistetaan tiilikaton uuden pinnoitteen kestävyys mahdollisimman pitkäksi ajaksi.

Tiilikaton varsinainen pinnoitusvaihe

Tiilikatto pohjamaalataan ohennetulla maalilla. Tiilen pintaan saadaan laadukkaalla pohjamaalilla riittävän paksu ja tasaisen värinen pinta. Katon räystäskourut tyhjennetään ja rikkinäiset kattotiilet vaihdetaan tarvittaessa uusiin. Pihapiiri suojataan pinnoitustyön aikana huolellisesti ja loppusiivouksen yhteydessä jätteet huolehditaan asianmukaisesti kierrätykseen.

Pinnoituksen jälkeen tiilikatto on kuin uusi

Ammattitaitoisesti tehdyn tiilinkaton pinnoituksen lopputulos kestää pitkään, kun irtoroskat muistaa vain poistaa katolta vuosittain. Kysy myös mahdollisuudesta jatkaa kahden vuoden takuuta jopa 10 vuoteen!

Pyydä tarjous tiilikaton pinnoituksesta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

7

syytä valita maalausliikkeeksesi Sorcolor

Ilmainen kuntoarvio ja kirjallinen tarjous maalausurakastasi. Ensin sovimme tapaamisajan, jolloin maalausalan ammattilainen tekee kanssasi kuntoarvion, joka antaa realistisen vaikutelman maalipintojen kunnosta ja auttaa valitsemaan juuri oikeat huoltotoimenpiteet.

1
Kuntoarvioraportti on ilmainen, ja se voidaan tallentaa esimerkiksi talon huoltokirjaan. Kuntoarvion pohjalta maalaukselle laaditaan tarkka sisältö ja saat tarjouksen työn toteutuksesta.

2
Realistinen ja pitävä aikataulu.
Maalaustyöt kestävät kohteesta riippuen 2–5 työpäivää.

3
Kiinteähintainen urakkasopimus.
Urakkasopimukseen kirjataan maalausurakan tarkka sisältö, hinta ja maalaustyön aikataulu.

4
Siistit työmaat ja omat maalarit.
Työmaa ja talon piha pidetään siistinä maalausurakan jokaisena työpäivänä. Huolehdimme myös loppusiivouksesta ja viemme jätteet asianmukaisesti kierrätykseen.

5
Kahden vuoden asennustakuu.
Annamme omakotitalojen julkisivumaalaustöille kahden vuoden takuun. Se kattaa työ- ja asennusvirheet.

6
Aikataulun tarkistus viikkoa ennen aloitusta.
Maalarit ovat sinuun yhteydessä noin viikkoa ennen sovittua toimitusaikaa. Silloin päätetään yhdessä maalaustyön aloitukselle tarkka aika.

7
Lopputarkastus, asiakastyytyväisyyskysely.
Urakan valmistuttua työn jälki tarkastetaan yhdessä. Saat lopputarkastuspöytäkirjan, jossa mainitaan kaikki tehdyt työvaiheet ja käytetyt materiaalit. Lopuksi pyydämme asiakaspalautetta urakan onnistumisesta ja kehityskohdista.

Tiilikaton pinnoitustyötä Kanta-Häme, Uudenmaan, Satakunnan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueella:

Kanta-Häme:

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä.

Satakunta:

Rauma, Pori, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen, Säkylä, Ulvila

Varsinais-Suomi:

Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Oripää, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa, Nauvo, Korppoo

Uusimaa:

Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti

Pirkanmaa:

Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Lempäälä, Valkeakoski, Akaa, Vesilahti, Hämeenkyrö, Kangasala, Sastamala, Ikaalinen, Orivesi, Iittala ja Urjala