Julkisivumaalaus / Ulkoseinien maalaus

Talon julkisivun ja muiden ulkoseinien maalipinnat alkavat ajan kanssa kulua, hilseillä ja haalistua (vanhenemishaurastuminen). Silloin on huoltomaalauksen aika.

 

Ulkoseinien huolto- ja homepesu

Maalatut ulkoseinät voidaan huoltopestä tai homepestä. Huoltopesussa seinät puhdistetaan harjaamalla eikä seinää tarvitse enää huoltomaalata. Homepesu taas tehdään ennen pintojen maalausta. Homepesu tappaa seinissä kasvavat itiöstöt.

 

Alla tikkurilan video:

http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/ohjeet/videot/homepesu_maalipesu_huoltopesu_tehopesu.13567.shtml

 

Maalipinnan puhdistus

Julkisivun hilseilevä tai muilla tavoin vaurioitunut maali vahingoittaa uutta maalipintaa, ja siksi vanha maali on poistettava mekaanisesti ennen huoltomaalausta. Jos puhdistustyötä ei tehdä huolella, uusi maalikerros rapisee pois vanhan mukana.

 

Maalipinnan hilseilyä voidaan välttää oikeanlaisilla maalaustavoilla. Maalia ei saa ohentaa liikaa, eikä maalikerros saa olla liian paksu. Lisäksi on huolehdittava siitä, ettei maali pääsee kovettumaan liikaa. Maalattava pinta on myös käsiteltävä oikein alusta lähtien.

 

Paljaat puupinnat pohja- ja pintamaalataan

Puisille ulkoseinille ei riitä yksi maalauskerta, vaan paljaat puupinnat tarvitsevat pohjamaalin ennen pintamaalausta. Puuseinä pohjamaalataan vesiohenteisella maalilla. Pohjamaalina voidaan käyttää myös pintamaalia.

 

Puuseinät pintamaalataan pensselillä tai ruiskulla. Maalin kiinnittyminen on kemiallinen prosessi, jossa maalista haihtuva liuotin saa värin kiinnittymään seinään. Mekaanisella työstöllä ei olekaan vaikutusta maalin kiinnittymiseen.

 

Rapatun julkisivun maalaus

Rapatut ulkoseinät homepestään harjaamalla aina ennen huoltomaalausta. Seinäpinnat on huuhdeltava homepesun jälkeen huolellisesti, ja lisäksi seinät voidaan tarvittaessa korjausrapata. Pohjamaalin alle levitetään Primer-pohjuste. Lopuksi seinät pintamaalataan ruiskulla tai telalla.

 

Prosessi

 

  1. Ilmainen kuntoarvio ja kirjallinen tarjous

Ensin sovimme tapaamisajan, jolloin maalausalan ammattilainen tekee kanssasi talon ulkoseinien kuntoarvion. Kuntoarvio antaa realistisen kuvan maalipintojen kunnosta ja auttaa valitsemaan juuri oikeat huoltotoimenpiteet.

 

Kuntoarvioraportti on ilmainen, ja se voidaan tallentaa esimerkiksi talon huoltokirjaan. Kuntoarvion pohjalta huoltomaalaukselle laaditaan tarkka sisältö ja saat tarjouksen työn toteutuksesta.

 

  1. Kiinteähintainen urakkasopimus

Urakkasopimukseen kirjataan huoltomaalauksen sisältö, tarkka hinta ja työn aikataulu.

 

  1. Aikataulun tarkistus viikkoa ennen aloitusta

Maalarit ovat sinuun yhteydessä noin viikkoa ennen sovittua toimitusaikaa. Silloin sovitaan maalaustyön aloitukselle tarkka aika.

 

  1. Realistinen ja pitävä aikataulu

Omakotitalon julkisivun tai muiden ulkoseinien huoltomaalaus kestää 2–5 työpäivää.

 

  1. Siistit työmaat, suomalaiset maalarit, ei alihankkijoita

Työmaa ja talon piha pidetään siistinä maalausurakan jokaisena työpäivänä. Huolehdimme myös loppusiivouksesta ja viemme jätteet asianmukaisesti kierrätykseen.

 

  1. Lopputarkastus, asiakastyytyväisyyskysely

Urakan valmistuttua lopputulos tarkastetaan yhdessä. Saat lopputarkastuspöytäkirjan, jossa mainitaan kaikki tehdyt työvaiheet ja käytetyt materiaalit. Lopuksi pyydämme asiakaspalautetta urakan onnistumisesta ja kehityskohdista.

 

  1. Asennustakuu

Annamme julkisivumaalaustöille kahden vuoden takuun. Se kattaa työ- ja asennusvirheet.