Palkkaa nuori kesätöihin!

Talouselämän pääkirjoituksessa 11.1.2021 Jussi Kärki pyytää yrityksiltä tulevaisuusinvestointia. Lasten ja nuorten kasvava pahoinvointi yhdessä koronan kanssa uhkaa tulla kalliiksi. Puuttuvat kesätyöt eivät tilannetta helpota. Pahoinvoinnin lasku tulee maksettavaksi myöhemmin, kuten kävi 90-luvun laman jälkeen.

Olin laskemassa Vantaalla tarjousta asiakkaalle, kun asiakas kysyi minulta, että keitä teidän maalarit ovat?

Pysähdyin ja joudun tovin miettimään. Vuonna 2013 Tuomaksen ja Miikan aloittaessa maalaamisen Raumalla, maalareita oli Miikan ja Tuomaksen lisäksi muutama serkkupoika ja koulukaveri. Ylhäällä kuva Sorcolorin koko henkilöstöstä vuonna 2014.

Nykysin maalareita on kesäaikana yli 200. Merkittävän osan maalareistamme muodostavat vakituiset maalarit, jotka työskentelevät meillä ympärivuotisesti. Joukkoon mahtuu myös neljä maalarimestaria. Vakituiset maalarit huolehtivat kesällä, että saamme täytettyä maalausalan laatuvaatimukset täysimääräisesti. Sesonkina meillä työskentelee suomalaisia, virolaisia, ukrainalaisia, jenkkejä ja useita muita kansallisuuksia. Käytännössä kaikki suomalaiset nuoret, jotka kykenevät työskentelemään koko sesongin, omaavat hyvän asenteen ja ajokortin saavat meiltä töitä. Sorcolorilla on mittava ja kokonaisvaltainen perehdytysohjelma työt aloittaville.

Toimintansa aikana Sorcolor on tarjonnut kesätöitä yhteensä noin 1000 nuorelle. Viime kesänä kun valmistelin puheenvuoroa kesätyöntekijöille soitin velipoika Tuomakselle ja kysyin, mitä pitäisi sanoa työt aloittaville. Tuomaksen viesti oli, että kesätyö on ainutlaatuinen ja hieno kokemus. Tee työt hyvin, onnistuneen kesätyön tuoma muisto lämmittää ja potkii eteenpäin vanhempanakin. Monet meistä muistavat varsin lämpimästi ensimmäisiä kesätöitä. Minä itse palaan usein muistoissani metsänistutus työmaille. Mukana oli istutustyövälineet ja hyttyset.

Yrittäjinä meidän vilpitön toiveemme on se, että saisimme auttaa mahdollisimman monta nuorta työelämään. Iloinen maalari ja onnellinen asiakas on meille syy jatkaa yrittämistä.

Töitä ei kuitenkaan ole, jos ei ole asiakkaita. Sinulla ei välttämättä ole mahdollisuutta itse palkata nuoria töihin, mutta voit vaikuttaa nuorten työllisyyteen tukemalla heitä työllistäviä yrityksiä. Kun ostat talon maalauksen Sorcolorilta, työllistät samalla kaksi nuorta 1-2 viikoksi. Pyydä tarjous maalaustyöstä jättämällä yhteystietosi alle! Sinuun ollaan yhteydessä 24 tunnin sisällä.

Kevätterveisin,
Samuel Soronen
Hallituksen puheenjohtaja
Maalarimestari
0442192466

Ole yhteydessä!