Miten tuhota arvokas kattosi 25 vuodessa?

Kun talo rakennetaan kerran, sen katto tehdään kestämään siinä 70 – 100 vuotta. Mutta miksi kattoja silti remontoidaan jatkuvasti 25 – 30 vuoden välein? Johtuuko se vain kattoremonttifirmojen ankarasta kampanjoinnista, vai onko sittenkin nykyaikainen rakentaminen huonoa?

Tuskinpa kummastakaan. Ongelmana on se, että kattoja ei huolleta. Se on vähän sama kuin tekisi hampaille juurihoitoa, mutta jättäisi ne pesemättä ja reiät paikkamatta. Ei sellaiset hampaat tietenkään hyvältä näytä. 

Ainoa tapa välttää turha kattoremontti

Joskus kuulee sanottavan, että vuosittainen huolto katolle on hätävarjelun liioittelua. Kuitenkin hampaatkin harjataan kaksi kertaa päivässä siksi, että sillä olisi myös ehkäisevä vaikutus. Että reikiä ei syntyisi saati juurihoitoa. Siksi vuosittainen huolto on todennäköisesti kaikkein edullisin tapa pitää katto kunnossa. 

Huoltamalla katon maalaustarvekin vähenee

Voisi kärjistäen sanoa, että tiilikatot pilataan sammaleella ja peltikatot ruosteella. On toki monia monia muitakin syitä, jotka pilaavat katon. Jokavuotinen huolto tietenkin maksaa. Siitä rahasta osan saa takaisin jo sillä, että katon huoltomaalausväli. Eli jos katto ilman huoltoa maalataan 10 vuoden välein, huollettuna 15 vuoden maalausväli riittää. Ja mikä parasta, kattoremontin tarve poistuu kokonaan. 

Tilaa 11 testattua neuvoa, miten asut omakotitalossa edullisesti

Jos tämä teksti vaikutti sinusta järkevältä, saat lisää sähköpostiisi. Mene osoitteeseen https://opas.sorcolor.fi/11-testattua-tapaa ja kerro osoitteesi, niin lähetän sinulle noin yhden viestin viikossa. Et tietenkään sitoudu mihinkään. ( Ja pääset eroon yhdellä klikkauksella, jos alkaa kyrsimään )

 

Terveisin, Miika