7 yleisintä virhettä seinän maalauksessa

Vältä näitä virheitä! Maalarimestarimme listasi 7 suurinta sudenkuoppaa joihin tee-se-itse maalarit kompastuvat sisäseinien maalauksessa.  

Pyydä tarjous sisämaalauksesta!

 

1. Liian vähän maalia, pinta jää laikukkaaksi.

Maalipinnan pitäisi olla peittävä ja tasainen. Yritä välttää epätasaisuutta. Jotta saat tasaisen maalipinnan, pitää telassa olla runsaasti maalia. Jos maalia on telassa liian vähän maalipinnasta voi tulla helposti laikukas. Maalia ei saisi kuitenkaan valua telasta. Jos telassa taas on liikaa maalia saattaa myös maalipintaan tulla valumia.

2. Pohjatyöt. Pintamaali ei peitä huonosti tehtyjä pohjatöitä. 

Kiiltävät maalit paljastavat helposti seinien epätasaisuudet. Siksi pohjatyöt kannattaa tehdä huolellisesti. Muista tasoittaa kolhut ja kolot. Huoltomaalauksessa saatat joutua hiomaan vanhaa maalipintaa kevyesti ja puhdistamaan tämän sen jälkeen.

3. Valitse oikea sävy. 

Värin valitseminen pitää tehdä omien mieltymysten mukaan. Kirkkaat värit luovat pirtsakkaa ja energistä tunnelmaa. Luonnonläheiset maalit pehmittävät tunnelmaa. Valon määrä vaikuttaa myös värin aistimiseen. Hämärissä huoneessa värit tulevat esille hillitymmin ja valoisissa huoneissa taas intensiivisesti.

Suorita koemaalaus todellisessa ympäristössä ja valaistuksessa paikan päällä. Näin varmistat että valitset oikean maalin.

Paljonko asunnon maalaus maksaa? Laske asuntosi maalauksen hinta laskurillamme!

 

4. Vähäinen suojaus.

Maalisotkujen irrottaminen lattiasta saattaa vaatia lattian vaihdon tai hionnan. Muista suojata koko maalattavan tilan tai katon läheisyydessä olevat lattiat, valonkatkaisijat, pistorasiat, listat ja huonekalut muovilla, pahvilla tai suojapaperilla.

5. Rajaa huolellisesti.

Rajaa reunat, katto- ja lattiarajat, sekä suojaa pistorasiat ja valonkatkaisijat.

Rajauksessa tärkeimmät työkalut ovat:

 • Maalarinteippi suojaukseen,
 • rajaaja kattoon/seinien nurkkiin
 • pensseli tai sivellin alaosiin.

Muista valita laadukas maalarinteippi joka pysyy tiukasti kiinni seinässä. Tämä helpottaa tarkkojen rajojen ja reunojen tekemistä.

6. Valaistus kuntoon.

Maalin määrää on mahdoton erottaa ilman kunnon valaistusta. Huolehdi että kohteessa on maalatessa hyvä valaistus. Kunnollinen valo auttaa määrittämään maalin määrän ja myös värisävyn.

7. Tapentinpoiston aliarviointi. 

Varaa tapetin poistoon riittävästi aikaa. Tapetin poisto voi olla erittäin työläs ja vaatia hyvän lopputuloksen varmistamiseksi. Apua ja nopeutta urakkaan voit saada höyryirrottimella. Poisto voi olla haastavaa jos tapetti on laitettu suoraan maalaamattomalle levylle tai kiinnitetty liimalla.

seinien_maalaus
Vältä sudenkuopat, ota sisämaalaus ammattilaiselta!
Toteutamme sisämaalaukset ammattitaidolla sekä seinä-, katto- että lattiapinnoille. Maalaustyöt toteutamme kiinteällä hinnalla – reippaasti, joustavasti ja toiveidesi mukaisesti.
Pyydä tarjous!

Asunnon maalaustyöt sisältävät

 1. Haemme asuntosi avaimen ennalta sovitusta paikasta

 2. Asunnon sisämaalausta ennen suojaamme kaikki pinnat, joita ei maalata.

 3. Pohjamaalaamme korjatut kohdat.

 4. Maalaame asunnon seinät maalarinvalkoisella.

 5. Laitamme akryylimassan nurkkiin tarvittaessa.

 6. Siivoamme jälkemme, imuroimme ja luutuamme latti

 7. Teemme kanssasi lopputarkastuksen ja palautamme avaimen.

Hintaesimerkkejä

Nettiin181025-0-10 Nettiin181108-0-56-Edit
Mökin sisämaalaus 4100€ 120m2

Arvostelut

Paljon olen tehnyt ja teetättänyt eri sortin remontteja, kaikissa maalaus on ollut osana kokonaisuutta. Tämän ensimmäisen Sorcolor kokemuksen jälkeen ei tule enää mikään muu kuin Sorcolor-ratkaisu kysymykseen. Kaikki sujui ensiluokkaisen ammattitaitoisesti sekä myös nopeammin ja edullisemmin kun oli osannut kuvitellakkaan. Suuret kiitokset sekä myyjälle ja ennekaikkea tekijöille!

Sattui niin, että liikesuhteeni maalauskohteeseen loppui päivää ennen työn aloittamista, joten en voi vastata tätä kohdetta koskevaan työn jälkeen. Edellisessä kohteessani se oli loistavaa.

Kaikki sujui loistavasti ja erittäin reippaat maalarit.

Pyydä tarjous kotisi sisämaalauksesta!

Pyydä tarjous

Olemme yhteydessä arkipäivän sisällä
 • Pudota tiedostot tähän tai
  Max. file size: 128 MB.
   Voit halutessasi liittää tähän kuvia tai muuta sisältöä kohteesta.
  Vaikuttiko hyvältä? Miksi et siis pyytäisi tarjousta?
  Pyydä tarjous