Kattoremontti vai katon maalaus?

Menisikö vielä maalaamalla vai kannattaisiko jo vaihtaa koko katto? Kukahan tähän antaisi puolueettoman arvion? Tilaanko erillisen kuntokartoittajan vai luottaisinko maalausliikkeen tai kattoremonttifirman arvioon? Kuka aidosti määrittelee katon teknisen ja taloudellisen käyttöiän?

Maalaus on järkevä toimenpide silloin, kun katto on rakenteellisesti hyvässä kunnossa.

Aluskatteen tulee olla ehjä, rakenteiden tuulettuvat ja katemateriaalin sellaista, että maali siihen tarttuu. Mikäli katteen alla ei ole aluskatetta, on eritoten varmistettava rakenteiden riittävä tuulettuvuus. Jos välipohjassa haju on ummehtunut, tai kattorakenteet tummuneet sekä lahonneet, ei katon maalauksesta ole enää vastaavaa hyötyä.

Peltikatto tulisi maalata ennen kuin maali hilseilee katosta, ja pelti alkaa ruostumaan.
Pienet ruostevauriokohdat ovat vielä mahdollisia korjata, mutta laajalle levinnyttä ruostetta ei kestä vanhan ajan paksutkaan pellit. Mahdollisesti ruostuneet naulat tai ruuvit on hyvä vaihtaa uusiin ennen maalausta.

Erityisesti tiilikatto on järkevää maalata useasti, koska tiiltä ei ruoste raiskaa eikä koit syö. Huoltomaalausvälin tulee kuitenkin olla riittävän tiheä, jotta tiili ei ehdi ajan myötä haurastua liikaa. Tiilikaton maalauksella katto pysyy puhtaana, ja kattoremontti siirtyy vuosikymmenillä eteenpäin.

Katon maalauksen jälkeen kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät on hyvä päivittää tämän
päivän vaatimusten tasolle.

Hilseilevä maali – ai koko katto paaliin? Ei, vaan uuteen maaliin!

7

syytä valita maalausliikkeeksesi Sorcolor

Ilmainen kuntoarvio ja kirjallinen tarjous maalausurakastasi. Ensin sovimme tapaamisajan, jolloin maalausalan ammattilainen tekee kanssasi kuntoarvion, joka antaa realistisen kuvan maalipintojen kunnosta ja auttaa valitsemaan juuri oikeat huoltotoimenpiteet.

1
Kuntoarvioraportti on ilmainen, ja se voidaan tallentaa esimerkiksi talon huoltokirjaan. Kuntoarvion pohjalta maalaukselle laaditaan tarkka sisältö ja saat tarjouksen työn toteutuksesta.

2
Realistinen ja pitävä aikataulu.
Maalaustyöt kestävät kohteesta riippuen 2–5 työpäivää.

3
Kiinteähintainen urakkasopimus.
Urakkasopimukseen kirjataan maalausurakan tarkka sisältö, hinta ja maalaustyön aikataulu.

4
Siistit työmaat ja omat maalarit.
Työmaa ja talon piha pidetään siistinä maalausurakan jokaisena työpäivänä. Huolehdimme myös loppusiivouksesta ja viemme jätteet asianmukaisesti kierrätykseen.

5
Kahden vuoden asennustakuu.
Annamme omakotitalojen julkisivumaalaustöille kahden vuoden takuun. Se kattaa työ- ja asennusvirheet.

6
Aikataulun tarkistus viikkoa ennen aloitusta.
Maalarit ovat sinuun yhteydessä noin viikkoa ennen sovittua toimitusaikaa. Silloin päätetään yhdessä maalaustyön aloitukselle tarkka aika.

7
Lopputarkastus, asiakastyytyväisyyskysely.
Urakan valmistuttua työn jälki tarkastetaan yhdessä. Saat lopputarkastuspöytäkirjan, jossa mainitaan kaikki tehdyt työvaiheet ja käytetyt materiaalit. Lopuksi pyydämme asiakaspalautetta urakan onnistumisesta ja kehityskohdista.

Pyydä tarjous katon maalauksesta

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Talon maalaukset Kantahämeen, Uudenmaan, Satakunnan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen alueella:

Kantahäme:

Forssa, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Hämeenlinna, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä.

Satakunta:

Rauma, Pori, Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen, Säkylä, Ulvila

Varsinais-Suomi:

Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Kustavi, Laitila, Lieto, Loimaa, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Oripää, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki, Vehmaa, Nauvo, Korppoo

Uusimaa:

Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori, Sipoo, Siuntio, Tuusula, Vantaa, Vihti

Pirkanmaa:

Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Lempäälä, Valkeakoski, Akaa, Vesilahti, Hämeenkyrö, Kangasala, Sastamala, Ikaalinen, Orivesi, Iittala ja Urjala