Maalari maalaa puutaloa
31.03.2023

Paljonko talon maalaus maksaa? Selvitä hinta

Mistä talon maalauksen hinta koostuu?

Kevään saapuessa olet varmasti kiinnittänyt huomiota talosi ulkoseinien maalipintaan. Arjen keskellä sitä ei tule juurikaan mietittyä, mutta kun hieman keskittyy, vanhan maalipinnan kunto voi alkaa huolettaa. 

Talon maalaus on iso ja vaativa, mutta välttämätön projekti talon kunnossapysymisen kannalta. Lisäksi se parantaa kodin ulkonäköä ja nostaa sen arvoa. Kun alat suunnitella talon maalausta, tärkeintä on tietää, mitä haluat ja kuinka paljon olet valmis siihen sijoittamaan.

Kerron tässä artikkelissa mitkä tekijät vaikuttavat talon maalauksen hintaan ja miten voit valmistautua sen kustannuksiin.

Pyydä tarjous talon maalauksesta

Milloin talon maalaus kannattaa tehdä?

Talon julkisivun maalaus on yleensä tarpeen tehdä noin kymmenen vuoden välein. Talon maalaus kannattaa tehdä myös, jos julkisivun ulkonäkö ei miellytä omaa silmää tai jos maalipinnassa on havaittavissa esimerkiksi homepilkkuja, lahovaurioita, halkeilua, haalistumista tai maalikalvon luonnollista ohentumista. 

MaalausRYL 2012 mukaiset ulkoverhouksen kunnossapitovälit:
 • Kuullotteet: LYHYT, 2-5 vuotta
 • Peittosuojat: KESKIPITKÄ, 5-10 vuotta
 • Maalit: PITKÄ, 10-20 vuotta

Maalausvälin pitkittäminen lisää kustannuksia. Jos maalipinta on päässyt huonoon kuntoon ja alkanut hilseilemään, se joudutaan pahimmassa tapauksessa maalaamaan kahteen kertaan lähes kokonaan. Huonokuntoisen verhouksen pohjatöihin kuluva aika lisää kustannuksia huomattavasti. Jos ulkoseinät maalataan 10 vuoden välein, kustannus on pitkällä aikavälillä huomattavasti edullisempi, kuin jos maalaus tehdään 15 vuoden välein. 

Kuinka paljon talon maalaus maksaa?

Talon maalauksen hintaan vaikuttavat useat tekijät:

 • Pohjatyöt: vanhan maalin poisto, pohjamaalaus ja ylimääräinen homeen tai lahovaurioiden korjaaminen.
 • Maalattava pinta-ala sekä erilaisten pintojen määrä.
 • Montako kertaa verhous maalataan? Uuden rakennuksen seinät pitää maalata vähintään 2 kertaa. Myös vanhat pinnat maalataan kahteen kertaan, jos talon väriä halutaan vaihtaa.
 • Maalattavan pinnan ja kohteen hankaluus: esimerkiksi telineiden käyttö ja maalaustyön yksityiskohtaisuus.
 • Onko kohde kaupungissa vai syrjäseudulla? Matkakustannukset kasvavat, kun maalarin täytyy matkustaa kauas kohteeseen.
 • Kuka maalauksen suorittaa: Onko yrityksellä resursseja? Kiireellisissä projekteissa hinta voi nousta kesäaikaan, jolloin maalareilla on paljon työtilauksia. 
 • Puutalon maalaus ja rapatun julkisivun maalaus eroavat toisistaan.

Vastuullinen ja suuri toimija huolehtii takuusta ja tekee pohjatyöt tuhansien maalausprojektien kokemuksella. Näin voit varmistua, että maali myös pysyy vielä vuosienkin päästä.

Tässä muutamia esimerkkihintoja toteutuneista maalausprojekteista: 

 • Pieni rintamamiestalo 3900€ 
 • 1-kerroksinen paritalo 5900€
 • Uusi omakotitalo ensimaalaus 6800€ 
 • Suurempi 2-kerroksinen omakotitalo 8500€ 
 • Rinnetontilla sijaitseva omakotitalo + autotalli 11 800€

Voit laskea hinnan maalaukselle myös verkkokaupassamme kauppa.sorcolor.fi

Paljonko talon maalauksesta saa kotitalousvähennystä?

Tilatessasi maalauksen Sorcolorilta, on myös mahdollista saada kotitalousvähennys työn osuudesta. 40% työn osuudesta voi vähentää verotuksessa. Hinnasta n. 80% on tyypillisesti työn osuutta. Kotitalousvähennyksen maksimimäärä vuodessa on 2250e per henkilö. Pariskunta voi siis saada parhaimmillan 4500 kotitalousvähennystä. Omavastuuosuus on 100e. Toimitamme aina asiakkaalle pätevän kotitalousvähennystodistuksen.

Pitäisikö silti maalata talo itse?

Talon maalaaminen on myös mahdollista tehdä itse. Suosittelemme perehtymään hyvin maalauksen periaatteisiin ja käytettäviin välineisiin. Virheellisesti tehdyt pohjatyöt paljastuvat yleensä jo seuraavana vuonna maalin halkeilemisena tai kuplimisena. Väärin valitut maalit ja maalaustekniikka voivat aiheuttaa maalipinnan irtoilua tai värin läpikuultamista. Etenkin ensikertalaiselta maalausurakassa voi kulua viikkoja. Sorcolorin kokeneet tekijät voivat tehdä työn paljon nopeammin, jolloin asukkaat voivat käyttää vapaa-aikansa muuhun tarkoitukseen. 

Jos päätät tehdä maalauksen itse, voit mahdollisesti säästää rahaa työvoimakustannuksissa, mutta vastuu onnistumisesta on myös itselläsi. Kannattaa myös laskea arvo omalle vapaa-ajalle. Lomalla on mukava myös lomailla ja palautua. 

Kun käytät luotettavaa ja ammattitaitoista yritystä kuten Sorcolor varmistat, että talosi uusi maalipinta kestää seuraavat 15 vuotta ja suojaa taloasi asian mukaisesti.

Pyydä tarjous talon maalauksesta

Asiakkaiden kokemuksia Sorcolorista:

“Joustava ja tehokas työ, osaava, palveleva henkilökunta ottaen myös asiakkaan kommentit huomioon. Kiitos!!” – Markku Jalonen, Rauma

”Omakotitalomme huoltomaalaus 12-vuotiaaseen isoon puuverhoiltuun taloon. Sain toistakymmentä tarjousta. Valitsin Sorcolorin kokonaisarvion perusteella. Ei halvin eikä kallein. Lopputulos oli erinomainen. Tarkkaa työtä. Vahva suositus.” – Asiakas, Kerava

”Asiakaslähtöistä palvelua. Hyvä hinta/laatusuhde. Ystävällisiä ja pirteitä tekijöitä. ☺️” – Asiakas, Helsinki

”Luotettava ja joustava maalausfirma. Työn jälki hieno ja laadukas.” – Asiakas, Tammela