01.11.2021

Sisäseinien maalaus – näin onnistut maalausurakassa!

Sisämaalaus on nopea ja kustannustehokas tapa uudistaa vanhaa sisustusta. Välttämällä näitä sudenkuoppia, onnistut kotisi sisämaalauksessa.

Tutustu Sorcolorin laskuriin. Laskurilla voit selvittää paljonko kotisi maalausurakka maksaa.

1. Liian vähän maalia, pinta jää laikukkaaksi.

Maalipinnan pitäisi olla peittävä ja tasainen. Yritä välttää epätasaisuutta. Jotta saat tasaisen maalipinnan, pitää telassa olla runsaasti maalia. Jos maalia on telassa liian vähän maalipinnasta voi tulla helposti laikukas. Maalia ei saisi kuitenkaan valua telasta. Jos telassa taas on liikaa maalia saattaa myös maalipintaan tulla valumia.

2. Pohjatyöt. Pintamaali ei peitä huonosti tehtyjä pohjatöitä.

 Kiiltävät maalit paljastavat helposti seinien epätasaisuudet. Siksi pohjatyöt kannattaa tehdä huolellisesti. Muista tasoittaa kolhut ja kolot. Huoltomaalauksessa saatat joutua hiomaan vanhaa maalipintaa kevyesti ja puhdistamaan tämän sen jälkeen.

3. Valitse oikea sävy. 

Värin valitseminen pitää tehdä omien mieltymysten mukaan. Kirkkaat värit luovat pirtsakkaa ja energistä tunnelmaa. Luonnonläheiset maalit pehmittävät tunnelmaa. Valon määrä vaikuttaa myös värin aistimiseen. Hämärissä huoneessa värit tulevat esille hillitymmin ja valoisissa huoneissa taas intensiivisesti.

Suorita koemaalaus todellisessa ympäristössä ja valaistuksessa paikan päällä. Näin varmistat että valitset oikean maalin.

4. Vähäinen suojaus.

Maalisotkujen irrottaminen lattiasta saattaa vaatia lattian vaihdon tai hionnan. Muista suojata koko maalattavan tilan tai katon läheisyydessä olevat lattiat, valonkatkaisijat, pistorasiat, listat ja huonekalut muovilla, pahvilla tai suojapaperilla.

5. Rajaa huolellisesti.

Rajaa reunat, katto- ja lattiarajat, sekä suojaa pistorasiat ja valonkatkaisijat.

Rajauksessa tärkeimmät työkalut ovat:

  • Maalarinteippi suojaukseen,
  • rajaaja kattoon/seinien nurkkiin
  • pensseli tai sivellin alaosiin.

Muista valita laadukas maalarinteippi joka pysyy tiukasti kiinni seinässä. Tämä helpottaa tarkkojen rajojen ja reunojen tekemistä.

6. Valaistus kuntoon.

Maalin määrää on mahdoton erottaa ilman kunnon valaistusta. Huolehdi että kohteessa on maalatessa hyvä valaistus. Kunnollinen valo auttaa määrittämään maalin määrän ja myös värisävyn.

7. Tapentinpoiston aliarviointi. 

Varaa tapetin poistoon riittävästi aikaa. Tapetin poisto voi olla erittäin työläs ja vaatia hyvän lopputuloksen varmistamiseksi. Apua ja nopeutta urakkaan voit saada höyryirrottimella. Poisto voi olla haastavaa jos tapetti on laitettu suoraan maalaamattomalle levylle tai kiinnitetty liimalla.

Paljonko sisämaalaus maksaa?

Sisämaalauksen hintaan vaikuttaa esimerkiksi:

  • maalaus- ja pohjatyöt 
  • materiaalihankinnat
  • maalauskohteen haastavuus

Maalausta pitää kuitenkin ajatella sijoituksena kotisi viihtyvyyteen ja arvoon. Kannattaa myös tutustua myös Sorcolorin hintoihin. Sorcolor toteuttaa sisämaalaukset kustannustehokkaasti ja kiinteään hintaan.

Vältä sudenkuopat, ota sisämaalaus ammattilaiselta!

Sorcolor toteuttaa sisämaalaukset ammattitaidolla sekä seinä-, katto- että lattiapinnoille. Maalaustyöt toteutamme kiinteällä hinnalla – reippaasti, joustavasti ja toiveidesi mukaisesti.

Takaamme että meidän ammattilaisen tekemä maalipinta miellyttää silmää ja kestää pitkään. 

Säästät aikaa ja hermojasi. Pyydä tarjous sisämaalauksesta Sorcolorilta. 

Kotimainen Sorcolor Oy tekee talon ulkomaalauksia SatakunnassaVarsinais-SuomessaPirkanmaallaUudellamaallaKanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä. Sorcolorilla on vuosittain satoja maalausprojekteja ja olemme Suomen johtavia maalauksen ammattilaisia.