16.09.2021

Kesämökin sisämaalaus, milloin se kannattaa tehdä?

Talvehtiva kesämökki joutuu kestämään suuria kosteus- ja lämpötilamuutoksia ja rakkaan vapaa-ajan asunnon seinät ja maalipinnat ovat aina alttiita rappeutumaan. Hirsiin saattaa ilmaantua homepilkkuja ja seinistä lohkeilla maali. Tällöin mökin sisämaalaus saattaa olla ajankohtainen.

Mökistä pitää huolehtia samalla tavalla kuin mistä muustakin asunnosta. Kun ränsistynyt ja hämärä mökki alkaa viimein sapettaa, niin mökin sisämaalaus voi tuoda sisätiloihin lisää valoisuutta ja modernia ilmettä, ja vanhasta mökistä tulee tällöin maalaamalla kuin uusi. Ehjä maalipinta parantaa myös sisäilman laatua. Siisti ja tasainen maalipinta luo mökille huolitellun vaikutelman. Maalaamalla mökkisi voit myös nostaa mökin arvoa ja näin saada paremman myyntihinnan kesämökistäsi.

Milloin mökin maalaaminen on ajankohtaista?

Mökki kannattaa maalata sisältä kun:

  • Maalipinnat alkavat lohkeilla tai hilseillä
  • Haluat mökkiin uudistetun ilmeen ja huolitellun vaikutelman
  • Haluat mökin sisälle enemmän valoisuutta
  • Haluat nostaa mökkisi arvoa

Kylmän mökin sisämaalaus

Mökin sisämaalaus onnistuu milloin vain, kunhan mökissä saadaan pidettyä tarvittava sisälämpötila ja kosteus, jotta maali ja maalattu pinta pystyy kuivumaan. Jos sisälämpötila ja kosteus on kontrolloitavissa mökillä, voidaan vapaa-ajan asuntoa saneerata myös syksyllä ja talvellakin. Maalaustyötä voi tässä tapauksessa helpottaa se, kun kesämökillä ei oleskella ja huonekalujen siirtäminen tai suojaaminen ei ole asumiselle haitaksi.

Kylmänä talvehtiva kesämökki ei kuitenkaan vaadi pinnoilleen erikoismaalia, maalaukseen käytetään samoja maaleja kuin sisämaalauksessa normaalistikin. Sorcolor käyttää mökin sisämaalauksiin tuotteina maaleja jotka kestävät mökin lämpötilan muutoksia. Ammattilaisemme valitsevat tarkasti mikä tuote sopii sinun mökin sisäpinnoille.

Mökin maalauksen hinta?

Mökin sisämaalauksen hintaan vaikuttaa maalaus- ja pohjatyöt, materiaalit ja maalauskohteen haastavuus. Maalausta pitää kuitenkin ajatella sijoituksena mökin viihtyvyyteen ja arvoon. Mutta aina ei kannata kuitenkaan valita halvinta tai itse maalaamalla säästää, sillä takaamme että ammattilaisen tekemä maalipinta kestää aina pitempään. Tilatessasi maalauksen Sorcolorin ammattilaiselta voit käyttää vapaa-aikasi ja lomasi siihen mihin se on tarkoitettu – lomailuun. 

Voit tutustua Sorcolorin palveluihin ja hintoihin täältä, mutta tarkka hinta selviää kun pyydät tarjouksen suoraa meiltä. Se on täysin ilmaista, eikä tarjouspyyntö ei sido sinua mihinkään. Meiltä ostaminen on aina vapaaehtoista.

Kotimainen Sorcolor Oy toteuttaa mökin sisämaalauksia SatakunnassaVarsinais-SuomessaPirkanmaallaUudellamaallaKanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä. Sorcolor toteuttaa vuosittain satoja maalausprojekteja ja olemme Suomen johtavia maalauksen ammattilaisia.