11.01.2020

Jari Parantaisen kokemus Kattoremontin Tappajasta

 

Espoolainen yrittäjä Jari Parantainen päätyi Sorcolorin asiakkaaksi vuonna 2017. Jarin ja vaimonsa omistama omakotitalo on rakennettu Espooseen vuonna 2004. Kun naapurit alkoivat jälleen kerran maalauttaa talojaan, Jari totesi, että hänenkin täytyy taas ryhdistäytyä. 

“Googletin muistaakseni maalausliike Espoo, ja Sorcolor tuli ensimmäisenä vastaan”, Jari muistelee. “Arviokäynnillä pojat kertoivat selkeästi, mitä urakkaan sisältyy. Samalla he tarkastivat myös katon. Onneksi se vaikutti olevan aivan kohtuullisessa kunnossa niin, ettei tarvittu mitään kiireellistä huoltoa tai korjausta.”

”Hienoa oli se, että Sorcolor reagoi tarjouspyyntööni parissa tunnissa. Hintakin oli mielestäni kohdallaan. Ylipäätään homma eteni tosi jämerästi verrattuna siihen, millaisia kokemuksia tässä on vuosien mittaan kertynyt maalareista yleensä. Tein kaupat enempää empimättä.” Jari kertoo.

Kattoremonttien sijasta arvokkaan katon jatkuvaa huolenpitoa

Samalla sovittiin myös talon kattoa koskevasta Kattoremontin Tappaja – huolenpitosopimuksesta.  “En ollut suoraan sanottuna ajatellut joitain kattopeltejä sen koommin, kun talon ostimme. Olen aina kuvitellut sen kestävän helposti ainakin 20–30 vuotta ilman sen kummempia toimia. Olen pitänyt selvänä, että katot sitten remontoidaan ehkä 30 vuoden välein tai jotain.”

Ensimmäinen huolto

Ensimmäinen huolto sovittiin tehtäväksi syksylle 2019. “Vaikka olen itsekin käynyt katolla aina joskus ihmettelemässä milloin mitäkin, en ole siellä mitään kuntokartoitusta tietenkään osannut tehdä.” Jari sanoo. “Pojat touhusivat katolla painepesurin kanssa lopulta pitkän päivän. Raportista sitten havaitsimme, että jäkälän alta paljastui jo ensimmäiset ruostekohdat.”

Ruostekohtiin päätettiin tehdä paikkamaalaus keväällä 2020 heti säiden salliessa. Näin ruoste ei pääse etenemään. “Osa ruosteista oli hankalissa paikoissa katon räystäillä. En hirveästi nauti pää alaspäin roikkumisesta jossain korkealla, joten ne olivat jääneet itsellä huomaamatta.”

 

Kuva välipohjasta ja läpiviennin tiivistyksistä

Katto ennen ja jälkeen pesun

 

Mitä sopimus maksaa?

Jarin huolenpitosopimus maksaa vuodessa 374 € (sis. alv 24%). Huollon lisäksi katto on maalattava noin 15 vuoden välein. Silloin työn hinta Jarin talon kokoiselle katolle (150m2) on noin 2500 €. Muita kustannuksia voi tulla esimerkiksi läpivientikaulusten vaihtamisesta ja tiivistämisestä.

“Pidän huolenpitosopimusta järkevänä investointina. Muutama satanen vuodessa tuntuu aika kohtuulliselta hinnalta, jos vältän sen avulla kymppitonnien hintaisen rempan. Sitä paitsi niistä satasistakin saan vielä kotitalousvähennyksen. Ja lopulta tietysti maksan mielenrauhasta. En joudu pohtimaan, pysyvätkö välipohjan villat kuivina sittenkin, kun taas seuraavat syyssateet alkavat. 

Lopuksi Jari pohti vielä kiinteistönsä arvoa. ”Kun jossain vaiheessa tämän talon kuitenkin myymme, uusi ostaja arvostaa arvostaa varmasti sitä, että emme ole päästäneet paikkoja ränsistymään – ja siitä on esittää vieläpä kunnon dokumentaatio.”

Tilaa omaan kattoosi kattokatsastus täyttämällä alapuolen lomake. Katsastus maksaa 99 €. Jos et ole raporttiin tyytyväinen, saat rahasi takaisin. Joten miksi et tilaisi sitä nyt samantien, ennen kuin teet mitään muuta?

Lue lisää muiden kokemuksia Sorcolorista.