14.01.2019

Paikkaatko hampaan reiän vai odotatko juurihoitoon?

Hoidatko hampaitasi niin, että hammaslääkärikäynnin jälkeen et koskaan pese hampaitasi ja odotat niin pitkään että sietämätön kipu lopulta pakottaa nopeaan kokonaisvaltaiseen hampaiden remonttiin. Ja remontin jälkeen taas uudestaan sama homma.

Kattojen ja osin myös seinien osalta tällainen toimintatapa on valitettavan yleinen. Katto remontoidaan kalliisti ja kauniisti, ja annetaan sitten pikku hiljaa piehtaroitua pilalle sateen raiskatessa ja auringon polttaessa.

Kun taloa rakennetaan, ei siihen tehdä osia toimimaan vain tiettyä aikaa. Tottakai käyttövesiputket tulevat tiensä päähän vuosikymmenten saatossa, mutta katto on tehty taloon mieluummin ihmisen eliniäksi kuin vauvasta teini-iän illanviettoihin. On toki mahdollista, ettemme ole täysin puolueettomia, mutta yritämme ainakin.

Katto pysyy kunnossa melko varmasti 70 vuotta kun:

  1. Aluskate on ehjä
  2. Rakenteet tuulettuvat ja ovat ehjät
  3. Katemateriaali tykkää maalista
  4. Kattoa huolletaan vuosittain

Näistä kolme ensimmäistä koskevat siis SINUN kattosi tilannetta nyt. Loput ratkeaa tästä eteenpäin.

Jos katemateriaalissa on siellä täällä ruostetäpliä, voi olla että olemme jo myöhässä. Yhtä lailla toki voi olla niin, että pelti itsessään on kunnossa, mutta ummehtunut haju välikatolla kertoo että kattoremontti on ainoa järkevä vaihtoehto.

Tiilikatossa tiilen päälle on tehtaalla maalattu kahteen kertaan tiilikattomaali. Kun maali alkaa hilseillä tiilestä, maalaus tulee suorittaa saman tien. Muuten vesi imeytyy ennen pitkää tiilen rakenteeseen ja haurastuttaa tiilen.

Katon maalaus maksaa keskimäärin 20-25 % kattoremontin hinnasta. Juurihoitoon joudumme useasti vain siksi, että katolle ei jaksa kiivetä tarkistamaan tilannetta. Tai vaikka jaksaisi, ei maallikkona ole ihan varma, onko sille tarvetta mitään tehdä. Vettähän se katto ei ihan heti päästä läpi.

Pyydä meidän asiantuntijamme käymään. Jos katto vaatii maalausta, teemme siitä tarjouksen. Saat sitten itse päättää, hyväksytkö vai hylkäätkö sen. Oikeasti.

Ja ai niin. Se reiän paikkaus tarkoitti hammasta. Jos katossa on reikä, silloin on se juurihoito paikallaan.

Ole siis meihin yhteydessä, samantien. Jätä tarjouspyyntö alla olevalla lomakkeella, niin soitamme teille ja pääsemme siitä eteenpäin.