03.10.2018

Tuomas Tuokkola: ”Erityisen vaikutuksen teki poikien iloinen suhtautuminen työntekoon”

Ylöjärvellä asusteleva Tuomas Tuokkola on ostanut 11v vanhan talonsa 5 vuotta sitten. Tuomakselle talon kunnossa pitäminen on tärkeä asia. Eteläseinän katkaisulistan hilseily kertoi, että olisi oikea aika huoltomaalata talo. “Ajattelin maalata osittain itse ja loput hoitaa perinteisellä talkoomenetelmällä. Tein laskelman siitä mitä maalit, tarvikkeet ja nostimet maksaisivat unohtamatta talkootarjoiluja.” Tuomas kertoo projektin suunnittelusta. “Perehdyin netissä talon maalaukseen ja epävarmuus alkoi hiipiä mieleen siitä, riittääkö oma ammattitaito teknisesti ja esteettisesti hyvään lopputulokseen. Lisäksi talon maalaamiseen kulunut aika olisi pois lasten kanssa vietetystä ajasta, eikä sitäkään reissutyötä tekevällä ole liikaa tarjolla”.

Pohdintojen jälkeen Tuomas googlasi talon maalaus Pirkanmaa -hakutekstillä maalausalan yrityksiä. “Sorcolorin mainos pomppasi ensimmäisenä eteen, ja jätin tarjouspyynnön. Ilahduttavaa oli, että takaisin soitettiin 2 tunnin kuluttua. Aapon soitosta jäi hyvä fiilis, ja sovimme tapaamisen parin päivän päähän.”

“Aapo tuli paikalle sovittuna ajankohtana ja nuoresta miehestä tuli fiksu vaikutelma. Arviokäynti oli kokonaisuudessaan vakuuttava ja asiantunteva sekä tarjous oli perusteellinen ja yksityiskohtainen. Aapo kertoi miten työ tullaan hoitamaan, miten paikat suojataan ja missä järjestyksessä työ tehdään. Hintakin oli inhimillinen.”

Myyntipuheiden lunastamisen aika tuli pari kuukautta myöhemmin. Hyvien säiden johdosta urakka päästiin aloittamaan sovittua ajankohtaa vähän aikaisemmin, ja maalarit soittivatkin muutamaa päivää aikaisemmin ja antoivat aloitusajankohdan aluksi 3 päivän tarkkuudella. Edellisenä päivänä tuli vielä vahvistussoitto ja tarkka ajankohta aloittamisesta.

Kokemuksia työn tekemisestä – tekikö Sorcolor mitä lupaa?

Pojat ajoivat kärryn pihaan, tervehtivät ja sopimus käytiin yhdessä läpi. Maalarit tekivät suunnitelman työn kulusta niin, että sateen sattuessa he voivat maalata autokatoksen sisäkattoja. “Kun tuuli irrotti poikien suojaukset, ja maalia roiskui kivetykselle, työt keskeytettiin ja kivetys pehtiin puhtaaksi” Tuomas muistelee. “Työskentelyä oli mukava seurata, ja erityisen vaikutuksen teki poikien iloinen suhtautuminen työntekoon. Telineiden ja ruiskun käytössä pojat olivat taitavia, ja samalla sain lainata telineitä vesikourujen puhdistamista varten” Tuomas kertoo

 

Lopputulokseen Tuomas on todella tyytyväinen. “Maalarit kävivät itse työn läpi, jonka jälkeen se tarkastettiin yhdessä. Työn jäljestä ei ole huomautettavaa, ja laskun maksaminen oli mukavaa, kun tiesi saaneensa rahoille vastinetta. Suosittelen Sorcoloria lämpimästi talon seinien tai kattojen maalaukseen!”

Lue lisää kokemuksia Sorcolorista.