29.03.2018

Paljonko omakotitalon maalaus maksaa?

Käsittelemme aihetta, josta ei ole aikaisemmin sivuillamme tai blogissamme juurikaan kirjoitettu. Mitä talon ulkomaalaus maksaa? Onko Sorcolor halpa vai kallis firma, vai ehkä jotain siltä väliltä?

Kun veljekset Tuomas ja Miika aloittivat maalaustyöt Vanhassa Raumassa v. 2013, pohtivat he paljonkin sitä, miten maalaustyötä tulisi tehdä. Halvalla ja nopeasti, teknisesti kohtalaisesti ja työn jäljen osalta joten kuten? Vai huolella ja laadukkaasti, ammattiylpeyttä tuntien.

Asiakkaita jututtaessaan he päätyivät lopputulokseen, että maalausalalla jos jossakin kaivataan luotettavaa ja hyvää tekijää. Maalaustyön hinnallakin on toki merkitystä, mutta asiakkaat olivat valmiita maksamaan siitä, että työmaa alkaa ja valmistuu silloin kun on sovittu. Tilaajat halusivat myös, että työ on teknisesti oikein toteutettu, työn jälki siistiä ja asiakkaan toiveita kuunnellaan työn aikana. Myös työmaan siisteyttä ja työn ripeää suorittamista arvostettiin.

Näin omakotitalon maalaus hinnoitellaan Sorcolorilla

Pyrimme hinnoittelemaan työmme niin, että pärjäämme kilpailussa ja varmistamme yrityksen olemassaolon myös 10 tai 15 vuoden päästä, kun työ on aika tehdä uudestaan. Teemme maalaukset urakkahinnoittelulla, jossa asiakkaalle annetaan yksi hinta, joka pitää koko urakan ajan. Ainoastaan lahokorjaukset tehdään tuntitöinä, ja niistäkin sovitaan ennen urakan aloittamista.

Kuntoarvio ja kirjallinen tarjous lyövät maalausurakan hinnan lukkoon

Sorcolorin maalausurakoissa teemme aina kuntoarvion ja kirjallisen tarjouksen. Kun asiakas valitsee meidät työtä tekemään, teemme kirjallisen sopimuksen työstä ja sovimme aikataulusta. Ennen työn aloittamista otamme asiakkaaseen yhteyttä aikataulun varmistamiseksi. Työn suorittaa aina omat työsuhteessa olevat maalarimme, emmekä käytä alihankkijoita. Maalauksen aikana pidämme pihasi siistinä. Kun maalaus on valmis, maalarit tekevät asiakkaan kanssa lopputarkastuksen työlle, ja hyväksytyn lopputarkastuksen jälkeen kirjoitamme asiakkaalle lopputarkastuspöytäkirjan. Näin tehdystä työstä on dokumentti myös sopimuksen lisäksi.

Taustojen selvitys kannattaa urakoitsijaa valitessa

Helsingin Sanomien uutisessa 23.03.2017 kerrotaan järjestäytyneen rikollisuuden soluttautuneen rakennusalalle pikavoittojen toivossa. Yrityksen taustojen selvittäminen onkin avainasemassa urakoitsijaa valitessa. Pahimmillaan työnjäljestä huomauttaminen on aiheuttanut väkivallalla uhkaamista myös meillä kotoisessa Suomessa, eikä takuukaan ole niin sanotusti perävalomallia kummempaa.

Olemme maalanneet yli tuhat taloa, ja asiakkaamme ovat olleet työhömme ja hintoihimme lähes yksinomaan erittäin tyytyväisiä. Haluamme tarjota asiakkaalle unohtumattoman kokemuksen talon maalauksesta – haluamme olla rajattoman hyviä!