Talon ulkomaalaus
03.04.2017

Jaana Virtanen: ”Ulkomaalauksen jälkeen mummonmökkimme on kuin uusi!”

Vuonna 1926 rakennetun talomme julkisivun vanha punamultamaali oli haalistunut paikoin niin, että laudat näkyivät läpi. Sorcolorin pojat maalasivat talomme viime kesänä, ja siitä tuli kuin uusi: kirkkaanpunainen niin kuin mummonmökin kuuluukin olla!

Talon maalausurakkaan uhkasi mennä koko kesä

Tykkään tehdä paljon itse ja ajattelin, ettei se talon maalauskaan olisi kummoisempi homma: hankitaan vain telineet ja välineet ja aletaan pikkuhiljaa töihin. Talomme oli kuitenkin aikoinaan maalattu punamullalla, ja pinnat piti pestä ennen uutta maalikerrosta. Emme päässeet pesu-urakassa alkua pidemmälle, kun jo totesin, ettei siitä tulisi omin voimin mitään. Maalaushommia stressatessa olisi mennyt hukkaan koko kesä ja lasten kesälomat. Onneksi huomasin Sorcolorin mainoksen ja tajusin, että joskus voi päästä vähän helpommallakin.

Valmista ennakoitua nopeammin

Sorcolorin edustaja tuli käymään soittoni jälkeen jo seuraavana tai sitä seuraavana päivänä, ja ensivaikutelmani oli todella hyvä. Edustaja esitteli meille Sorcolorin maalauskohteita, esimerkiksi Vanhassa Raumassa, ja suunnitteli, miten meidän talomme ulkomaalaus kannattaa tehdä. Sovimme, että talo maalattaisiin heinäkuun aikana, mutta maalarit ehtivät paikalle jo juhannusviikolla. Talon pesu- ja maalaustyöt kävivätkin yllättävän helposti, ja urakka oli valmis ennen juhannusta. Eihän siinä mennyt kuin muutama päivä!

Luottamusta Sorcoloriin ei ole tarvinnut katua

Minulla ei ollut etukäteen käsitystä siitä, mitä talon ulkomaalaus maksaa, ja tarjous ylittikin ensin oman kipurajan. Päätin silti antaa homman Sorcolorille, koska edustaja oli niin vakuuttava ja asiantunteva. Luotin siihen, että he osaavat tehdä työn hyvin, eikä luottamusta ole tarvinnut katua. Suosittelin Sorcoloria siskollenikin, ja hän maalautti oman talonsa vielä samana kesänä.

-Jaana Virtanen

Ps. Lue satoja arvosteluja tai kokemuksia Sorcolorista.