07.03.2017

Porilaisen Pentti Teponojan kokemus Sorcolorista

”Tässä porukassa ammattiylpeys on saatu lujitettua uudelleen!”

Porilainen Pentti Teponoja tutustui Sorcoloriin keväällä 2016, kun heidän paritalonsa peltikatolle etsittiin maalaajaa. Maalaustyö eteni niin mallikkaasti, että Teponojat päättivät pyytää Sorcolorilta tarjouksen myös Pomarkussa sijaitsevan kesämökkinsä maalauksesta. Kummankin urakan aikana Penttiin teki vaikutuksen erityisesti nuorten maalareiden ahkeruus ja virheetön työn jälki.
Rakennusmestari Pentti Teponoja on työskennellyt ikänsä rakentamisen parissa, joten maalaustyöt eivät ole hänelle vierasta puuhaa. Viimeisimpänä hän oli perustamassa Rakentaja.fi –sivustoa, jossa opastetaan pientalorakentajia.

– Meidän oli alun perin tarkoitus maalata tämä mökki itse. Sorcolorin nuori kaveri teki kuitenkin niin hyvin meidän paritalon peltikaton maalauksen, että päätettiin ottaa heiltä tarjous myös tämän mökin maalaamisesta, Pentti kertoo.

Yhteistyö Sorcolorin kanssa alkoi keväällä 2016, kun Teponojat etsivät maalaajaa paritalonsa peltikatolle. Pentin vaimo huomasi lehdessä Sorcolorin mainoksen ja päätti ottaa yhteyttä.

– En ollut aluksi kauhean innostunut tästä, koska en ollut kuullut Sorcolorista aiemmin täällä Porin alueella, Pentti muistelee.

Teponojat päättivät kuitenkin ottaa yrityksen mukaan tarjouskilpailuun ja sopivat Sorcolorin Miika Sorosen kanssa tapaamisen paritalolleen. Tapaamisen päätteeksi he saivat tarjouksen urakasta ja päättivätkin myöhemmin tarttua siihen, vaikkei se halvin tarjous ollutkaan.

– Se oli kyllä Miikan ansiota. Hän antoi itsestään luotettavan kuvan, ja homma eteni rehellisesti! Hän teki minuun vaikutuksen ja päätimme ottaa Sorcolorin hommiin, Pentti kertoo.

Tarjous pyydettiin myös mökin maalauksesta

Paritalon peltikaton maalausurakan alkaessa Sorcolorin nuori ja ahkera työntekijä vahvisti Pentin luottamusta yritykseen entisestään. Jo ennen urakan valmistumista pariskunta teki päätöksen pyytää Sorcolorilta tarjous myös mökkinsä maalauksesta.

– Kattoa maalaamaan tuli nuori kaveri, joka teki hommaa hymyssä suin. Vaikka katto oli vähän enemmän ruosteessa kuin ensin oletettiin, ei se häirinnyt häntä. Hän teki hommaa niin hyvin, että päätettiin vaimon kanssa ottaa mökin maalaustarjous samasta paikasta.

”Minua arvostettiin asiakkaana”

Myös mökin maalaus sujui Pentin mukaan samalla ammattitaidolla, johon hän oli ihastunut jo ensimmäisen urakan aikana. Lupaukset lunastettiin ja asiakas pidettiin jatkuvasti ajan tasalla siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

– Minua arvostettiin asiakkaana, eikä ollut minkäänlaista ylilyöntiä missään lupauksissa. Kerrottiin asiallisesti, mitä tuleman pitää ja mitkä ovat käsittelyvaiheet.

– Yhteys on pelannut hienosti! Sieltä on aina joko Miika tai joku työntekijöistä soittanut, milloin he tulevat työmaalle. Jos on tullut joku tauko työssä, on siitäkin kerrottu ja selvitetty, milloin työ jatkuu, Pentti kiittelee.

”Ottaisin heidät töihin uudelleen”

Teponojat ovat tyytyväisiä työn jälkeen sekä peltikaton että mökin osalta. Erityisesti Pentti vaikuttui siitä, kuinka ahkerasti ja ammattitaitoisesti työntekijät toimivat nuoresta iästään huolimatta.

– He tekivät erittäin hyvää työtä. Kaikki suojattiin asianmukaisesti, eikä missään ole ylimääräistä maalipisaraa.

– Monesti ajatellaan, että rakennushommissa pitäisi olla ”vanha parta” tekemässä, mutta nämä nuoret tekivät innokkaasti ja todella ahkerasti tätä hommaa. Jälkikäteen ajatellen ottaisin heidät uudelleen töihin juuri tämän nuoren porukan takia.

– Ammattiylpeys on jo rakennusalalla vähän hävinnyt. Tässä porukassa ammattiylpeys on saatu lujitettua uudelleen, Pentti toteaa lopuksi.

Ps. Lue satoja arvosteluja tai kokemuksia Sorcolorista. Ulkomaalausten lisäksi Sorcolor tekee myös sisämaalauksia. Pyydä tarjous, se ei sido sinua mihinkään!