Seinän maalaus ja homepesu
17.02.2017

Kuinka seinä maalataan?

Maalin tehtävänä puuverhouksessa on suojata itse puuta auringon valolta, kosteudelta sekä erilaiselta kasvustolta. Ulkomaalaus antaa talolle myös oman yksilöllisen ilmeensä sekä sovittaa rakennuksen ympäristöönsä. Oikein tehty ulkomaalaus tekee talosta kauniin ja antaa verhoukselle oikeanlaista suojaa 10-15 vuotta.

Sorcolorin julkisivumaalaus sisältää aina homepesun, jolla varmistetaan kasvuston tuhoutuminen vanhan ja uuden maalikerroksen välistä. Homepesu myös parantaa uuden maalin tartuntaa. Homepesussa käytettävä vesimäärä on erittäin pieni, jotta kosteusvaurioiden riski säilyy olemattomana. Homepesun jälkeen varmistetaan että verhouspinta on varmasti kuiva vastaanottamaan uuden maalipinnan.

Mikäli maali on lähtenyt hilseilemään, irtonainen maali poistetaan seinästä kaapimalla. Maalinpoiston jälkeen seinä tarvittaessa hiotaan epätasaisuuksista.

Maalin poistamisen jälkeen puupaljaat pinnat pohjamaalataan. Isompien pintojen pohjamaalaukseen kannattaa käyttää siihen tarpeeseen suunniteltuja tuotteita ja pienemmät maalittomat laikut voi hyvin pohjamaalata hieman ohennetulla pintamaalilla. Pohjamaalauksen jälkeen seinä maalataan pintamaalilla tarpeesta riippuen kertaalleen tai kahdesti. Kestävän lopputuloksen saamiseksi seinämaalin kalvonpaksuuden tulee olla 40-50 μ eli 0,04 millimetriä.